Περιορίζονται οι απώλειες στις ασιατικές αγορές- Ανοδική αντίδραση στο Σίδνεϋ

Μετά από τις προηγούμενες συνεδριάσεις έντονων απωλειών, οι ασιατικές αγορές αντιδρούν, με τους επενδυτές να βλέπουν με θετικό τρόπο τα οικονομικά μέτρα αντίδρασης, που έλαβαν η Ευρώπη και οι ΗΠΑ, σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα χρηματιστήρια της Ασίας καταγράφουν μικτά πρόσημα, με το χρηματιστήριο του Σίδνεϋ να ξεχωρίζει, καθώς έκλεισε με άνοδο άνω του 5%. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως οι

επενδυτές στις ασιατικές αγορές δεν παραμένουν ανήσυχοι, αναφορικά με την αβεβαιότητα που προκαλεί στην παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά ο "μαύρος κύκνος" του Covid-19.

Τα μέτρα, που έδωσαν ένα «πάτημα» αντίδρασης για τους επενδυτές στην Ασία, είναι η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ ύψους 40 δισ. ευρώ για τις ευρωπαϊκές εταιρείες, που υφίστανται τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς και η χρηματοδότηση ύψους 400 δισ. δολαρίων, που αναμένεται να υλοποιηθεί από τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο, για να αντιμετωπισθούν οι οικονομικές συνέπειες στις ΗΠΑ.

Στις συναλλαγές των ασιατικών αγορών, ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με απώλειες 0,37% στις 16.938,50 μονάδες. Στη Νότια Κορέα ο KOSPI υποχωρεί κατά 2,39% στις 1.673,93 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 αντέδρασε θετικά, κλείνοντας με κέρδη 5,83% στις 5.293,40 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει απώλειες 0,69% και διαμορφώνεται στις 2.769,99 μονάδες και ο Shenzhen Component κινείται πτωτικά κατά 1,25% στις 10.125,35 μονάδες.

Παράλληλα, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση 0,16% στις 23.027 μονάδες, ενώ στην Ταϊβάν ο δείκτης Weighted ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 2,86% στις 9.439,63 μονάδες. Τέλος, στην Ταϊλάνδη ο δείκτης SET ενισχύεται κατά 0,17% και διαπραγματεύεται στις 1.047,90 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Δευτέρας, η Wall Street έκλεισε με διευρυμένες απώλειες, με τον Dow Jones να διολισθαίνει κατά 12,93%. Μικρότερη ήταν η πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου συνεχίστηκε μεν το sell off από τους επενδυτές, αλλά με μικρότερη ένταση.

Αριστοτέλης Παππάς

ασιατικές αγορέςΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗσυναλλαγέςΑυστραλίαWall StreetΕυρώπη
Keywords
Τυχαία Θέματα