Πέρασε από τη Γερουσία το πακέτο Μπάιντεν $1,9 τρισ.

20:09 6/3/2021 - Πηγή: Reporter

Το πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων πέρασε η Γερουσία το Σάββατο στις ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι Γερουσιαστές Δημοκρατικοί πέρασαν το πακέτο, στέλνοντάς το πίσω στη Βουλή των Αντιπροσώπων για αναμενόμενη έγκριση τις επόμενες ημέρες, την ώρα που οι Ρεπουμπλικάνοι αμφισβητούσαν την ανάγκη για ένα ακόμη πακέτο βοήθειας.

Η Βουλή

των Αντιπροσώπων σκοπεύει να περάσει το νομοσχέδιο τις επόμενες ημέρες και να το στείλει στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για υπογραφή, πριν τη διορία της 14ης Μαρτίου, για να ανανεωθούν τα προγράμματα βοήθειας ανεργίας.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει άμεσες πληρωμές έως και 1.400 δολαρίων στους περισσότερους Αμερικανούς, 300 δολάρια την εβδομάδα επιδόματα ανεργίας έως τον Σεπτέμβριο και επέκταση της έκπτωσης φόρου λόγω παιδιού για ένα έτος. Παρέχει επίσης χρηματοδότηση για τη διανομή εμβολίων και τη διενέργεια τεστ κορονοϊού, καθώς και βοήθεια ενοικίου για νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Οι Δημοκρατικοί έπρεπε να κάνουν αρκετές αλλαγές της τελευταίας στιγμής για να κερδίσουν υποστήριξη από όλα τα μέλη τους, καθώς λένε ότι το σχέδιο είναι απαραίτητο για να ξεπεράσει η χώρα την πανδημία.

Τζο ΜπάιντενΗΠΑγερουσίαΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣΒουλή των Αντιπροσώπων
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα