Παύεται από τα καθήκοντά του ο διοικητής του «Μεταξά»

21:36 5/9/2023 - Πηγή: Reporter

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύεται από τα καθήκοντά του ο Διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά».

Παράλληλα, συνεχίζεται η κατεπείγουσα έρευνα για την αναζήτηση ευθυνών στη διοικητική και υγειονομική ιεραρχία του Νοσοκομείου, σχετικά με τη δυσλειτουργία που προέκυψε στο πρόγραμμα χημειοθεραπειών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Είχε προηγηθεί σοβαρή καταγγελία για το αντικαρκινικό νοσοκομείο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Σύμφωνα με τον πρόεδρο, Μιχάλη Γιαννάκο, στο «Μεταξά» αναβάλλονται

χημειοθεραπείες λόγω έλλειψης χρημάτων. Όπως αναφέρει, έχουν απομείνει 5.000 ευρώ στο νοσοκομείο για φάρμακα και όποιος ασθενής με καρκίνο πάει σήμερα για χημειοθεραπεία - που μπορεί να στοιχίζει περισσότερο - η θεραπεία αναβάλλεται.

«Η Δημόσια Υγεία δεν βελτιώνεται με 5% δημόσιες δαπάνες Υγείας, όταν ο μέσος όρος των χωρών της Ευρώπης είναι 7,5%», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, για να σημειώσει: «Όπου υποχωρεί ο δημόσιος τομέας, τα κενά καλύπτει ο ιδιωτικός τομέας, με τον πολίτη να βάζει πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη. Η αναγέννηση του ΕΣΥ δεν εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα του υπουργού Υγείας, που είναι αποδεδειγμένη, αλλά συνολικά από τη κυβέρνηση. Από τα χρήματα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γιαννάκος υπογραμμίζει πως τα νοσοκομεία εμφανίζουν σήμερα ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις 1,2 δισ. ευρώ, που αποτελούν «θηλιά» στον λαιμό του προϋπολογισμού του νοσοκομείου.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣΜιχάλης Γιαννάκοςχημειοθεραπείεςφάρμακακαρκινοπαθείς
Keywords
Αναζητήσεις
pavetai-apo-ta-kathikonta-tou-o-dioikitis-tou-metaxa.htm
Τυχαία Θέματα