Πάτρα: Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου ζήτησε ο Πλεύρης

Tην παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του 49χρονου άνδρα, ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μετά από την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας, αναφορικά με τον θάνατο 49χρονου από έμφραγμα, λίγα λεπτά αφού είχε εξέλθει από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», ο υπουργός Υγείας διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ.

Ο υπουργός Υγείας είχε επισκεφθεί ο ίδιος το νοσοκομείο

προκειμένου να διαπιστώσει τι έχει συμβεί.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 49χρονος Θοδωρής αντιμετώπιζε πόνους στην πλάτη, όμως δύο νοσηλεύτριες του είπαν ότι έπρεπε να απευθυνθεί στο νοσοκομείο του Ρίου, που είχε εφημερία εκείνη την ημέρα.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται συγγενείς του 49χρονου, ο άτυχος άνδρας έφτασε με συμπτώματα οξέως εμφράγματος στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, ενημερώνοντας τους γιατρούς για πόνους στην πλάτη.

Οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και του σύστησαν να μεταβεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Ο 49χρονος άνδρας αισθάνθηκε να επιδεινώνεται η κατάσταση του και έξω από το Νοσοκομείο κάλεσε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο έφτασε και τον παρέλαβε για να πάνε στο Νοσοκομείο του Ρίου. Όμως, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», ο 49χρονος «έσβησε» στο κάθισμα του συνοδηγού.

Όπως φαίνεται από την έρευνα, εκείνη την ώρα που ζήτησε βοήθεια ο άνδρας, στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

ΠλεύρηςΠάτραΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΔιοικητήςπαραίτησηΥΓΕΙΑΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα