Παρί Σεν Ζερμέν: Η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα που επικυρώνει blockchain

Ο γαλλικός ποδοσφαιρικός κολοσσός, Παρί Σεν Ζερμέν, δήλωσε ότι θα γίνει επικυρωτής δικτύου για το blockchain Chiliz Chain που φιλοξενεί τα fan tokens της PSG και θα χρησιμοποιεί τα χρήματα που βγάζει για να τα αγοράζει ξανά σε τακτική βάση.

Οι αθλητικοί σύλλογοι έχουν αρχίσει να ασχολούνται όλο και περισσότερο με τα κρυπτονομίσματα με την πάροδο των ετών μέσω της δημιουργίας fan tokens, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν

για αθλητικά αναμνηστικά και εμπειρίες, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας σύλλογος εμπλέκεται ως επικυρωτής blockchain.

Οι επικυρωτές (validators) είναι οντότητες που διαχειρίζονται κόμβους blockchain, ασφαλίζοντας το δίκτυο μέσω λειτουργιών, όπως η επαλήθευση συναλλαγών και η εξουσιοδότηση «έξυπνων» συμβολαίων (smart-contract). Σε αντάλλαγμα, οι επικυρωτές αποκομίζουν έσοδα από τη λειτουργία ενός κόμβου.

Η πρωτοπόρος της Ligue 1 παρουσίασε το fan token της τον Σεπτέμβριο του 2018. Το token έχει πλέον κεφαλαιοποίηση 28 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinMarketCap. Το πρόγραμμα επαναγοράς θα επιτρέψει στην PSG να «ανανεώνει τακτικά» τα αποθέματά της και να βοηθήσει στη οικοδόμηση μιας βιώσιμης ψηφιακής οικονομίας γύρω τους, είπε το Chiliz.

«Θα βελτιστοποιήσουμε τις μελλοντικές μας δεσμεύσεις για τις προσφορές του εν λόγω δικτύου, ενισχύοντας την αξία και τα έσοδα που μπορεί να δημιουργήσει και να βιώσει κάθε ενδιαφερόμενος σε αυτή τη νέα ψηφιακή οικονομία», δήλωσε ο Pär Helgosson, επικεφαλής του Web3 της Παρί.

Άλλοι γνωστοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι με tokens στο Chiliz είναι οι Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους, Άρσεναλ, Ίντερ και Μίλαν.

Η Παρί Σεν Ζερμέν ανακοίνωσε επίσης ότι θα φιλοξενήσει μια εκδήλωση hackathon στο Parc Des Princes της τους επόμενους μήνες, την οποία θα συνδιοργανώσει το Chiliz.

#Παρί_Σεν_Ζερμέν #Crypto #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
pari-sen-zermen-i-proti-podosfairiki-omada-pou-epikyronei-blockchain.htm
Τυχαία Θέματα