Παρατείνεται για έξι μήνες η προσωρινή κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου

13:42 5/3/2024 - Πηγή: Reporter

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας ολοκληρώνεται, αλλά ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα ακολουθήσει δίκη για τη δεύτερη δικογραφία σε βάρος της σχετικά με τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας. Στο πλαίσιο αυτό, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε την παράταση της προσωρινής της κράτησης για ακόμα έξι μήνες.

Το δικαστήριο έκρινε πως η κατηγορουμένη πρέπει να παραμείνει στην φυλακή έως τον Σεπτέμβριο του 2024, ανανεώνοντας με την απόφασή του την προσωρινή κράτηση της Πισπιρίγκου για τους δύο θανάτους που της αποδίδονται,

για τους οποίους έχει ήδη συμπληρώσει 12 μήνες κράτησης, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέα τον Ιανουάριο του 2023.

Το δικαστήριο σήμερα αποδέχθηκε την εισαγγελική πρόταση, που επικαλούμενη τον κίνδυνο διάπραξης νέων αντίστοιχων αδικημάτων από την κατηγορουμένη, ζήτησε την παράταση της κράτησής της.

Στην δίκη για την Μαλένα και την Ίριδα, που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, η Πισπιρίγκου είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η κατηγορία αφορά την απώλεια της ζωής της 3,5 ετών κόρης της Μαλένας το 2019, το πρώτο παιδί της οικογένειας που πέθανε, καθώς και της μόλις έξι μηνών Ίριδας το 2021, ενώ το μωράκι κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με την Τζωρτζίνα.

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, ενόσω η Πισπιρίγκου ήταν ήδη κατηγορούμενη για την Τζωρτζίνα, αναφέρεται πως τα δύο παιδιά είχαν ασφυκτικό θάνατο με υπαίτια την μητέρα τους.

#ΡΟΥΛΑ_ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ #ΔΙΚΗ #ΠΑΙΔΙΑ #Κούγιας #Κούγιας #θάνατοι
Keywords
Τυχαία Θέματα