Παραπλάνηση για τις επιχειρήσεις με τα POS και τις προμήθειες

Εδώ και έναν μήνα είναι γνωστό το κούρεμα που έχει επιβληθεί στις τράπεζες για τις χρεώσεις και τις προμήθειες με συναλλαγές μέχρι 10 ευρώ στην λιανική.

Υπάρχει όμως μία σειρά επιχειρήσεων οι οποίες αναγκάζονται να δεχθούν από τους πελάτες τους την χρεωστική κάρτα business ακόμη και αν είναι ελληνική, με πολύ μεγάλη προμήθεια.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega:

Επιχείρηση εστίασης διαπίστωσε ότι της επιβαλλόταν προμήθεια 2,5% για χρήση POS (από ελληνικές business κάρτες)

Επιβολή προμήθειας στα ακαθάριστα κέρδη

Παράδειγμα:

Συναλλαγή: 100€ Η τράπεζα επιβάλλει 2,5% που αντιστοιχεί σε ποσό 2,5€ Το κέρδος της επιχείρησης που ανέρχεται σε π.χ. 20% που αντιστοιχεί σε 20€ Λαμβάνοντας η τράπεζα 2,5€ στα 20 καθίσταται αυτομάτως σε κάθε επιχείρηση συνεταίρος με ποσοστό 13%

Η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό για το τι συμβαίνει με τις τράπεζες και τις κάρτες business. Όπως αναφέρει

«Στις ελληνικές κάρτες business η χρέωση είναι ανάλογα με την συμφωνία που θα κάνει με την τράπεζα. Υπάρχει όριο με το ποσό πληρωμής. Όταν πάω εγώ με την κάρτα μου την χρεωστική, κρατάνε από τον επιχειρηματία 0.8 ή 1% Αν χρησιμοποιήσω την κάρτα business η χρέωση είναι 2,5% από την τράπεζα το οποίο το επιμερίζεται αυτός που έχει το POS. Αυτό επιβάλλεται στα ακαθάριστα. Δηλαδή αν η απόδειξη είναι 100 ευρώ και την χτυπήσεις στα 100 ευρώ, η προμήθεια του 2,5% είναι στα 100 ευρώ, ούτε αφαιρείται ο ΦΠΑ, ούτε να είναι σε ένα μικρότερο ποσό επί του τζίρου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κάνει ο επιχειρηματίας την τράπεζα “συνέταιρο”».

#προμήθειες_τραπεζών #συναλλαγές #ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ_ΚΑΡΤΑ_BUSINESS #Αριάδνη_Νούκα
Keywords
Αναζητήσεις
paraplanisi-gia-tis-epicheiriseis-me-ta-pos-kai-tis-promitheies.htm
Τυχαία Θέματα