Παραιτήθηκε ο Θ. Ρομπόπουλος

Πράξη τελικά έκανε την προαναγγελία της Παρασκευής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θωμάς Ρομπόπουλος, και σήμερα υπέβαλε την παραίτηση του από το αξίωμα στον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο.

Ο ίδιος είχε θέσει ως καταληκτική ημερομηνία πραγματοποίησης των προθέσεών του τη σημερινή και, πράγματι, αν και έδειξε ότι αμφιταλαντεύτηκε αρκετά, μέχρι να λάβει την απόφασή

του, έπραξε τελικά αυτό που είχε πει αρχικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρομπόπουλος είχε δηλώσει την Παρασκευή στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη" ότι τη Δευτέρα θα στείλει την επιστολή παραίτησης. "Θα παραιτηθώ και θα πάρει τη θέση μου ο επόμενος βουλευτής", είπε χτες μιλώντας στο και προσέθεσε: "Αυτή είναι η σκέψη μου και τη Δευτέρα θα αποφασίσω και μετά θα καταθέσω την παραίτησή μου. Είμαι ξεκάθαρος. Εχει να κάνει με συνειδησιακά θέματα, δεν μπορώ να είμαι σε μια Βουλή όπου δεν μπορώ να αποφασίσω, όπου λειτουργώ εξαναγκαστικά και μου λένε ή το ψηφίζεις ή πτωχεύουμε...".

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ είχε απειλήσει με παραίτηση και τον Ιούνιο, κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, για να μην πραγματοποιήσει τελικά την απειλή του. Ο Θ. Ρομπόπουλος επέμενε χτες ότι αν παραιτηθεί θα παραδώσει την έδρα του στον επόμενο. Πρώτη επιλαχούσα είναι η Βούλα Τεκτονίδου. Με την κίνησή του αυτή, ωστόσο, δεν πλήττει καίρια το ΠΑΣΟΚ, καθώς η έδρα του παραμένει στο κόμμα, το οποίο θα διατηρήσει έτσι τον αριθμό των 154 εδρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα