Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Αρμενίας Αρμέν Σαρκισιάν

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα (23/1) ο πρόεδρος της Αρμενίας, Αρμέν Σαρκισιάν, ο οποίος τόνισε πως το σύνταγμα της χώρας δεν του δίνει αρκετές εξουσίες για να επηρεάσει τις εξελίξεις στην χώρα του που διανύει σοβαρή κρίση.

Πρόεδρος από το 2018, ο Αρμέν Σαρκισιάν ήλθε πέρυσι σε σύγκρουση με τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν για σειρά θεμάτων, ανάμεσά τους και η αποπομπή του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, μετά την ήττα της Αρμενίας το 2020 στον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν για τον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Το

σκέφτηκα επί πολύ, αποφάσισα να παραιτηθώ από την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας, αφού εργάσθηκα ενεργητικά για σχεδόν τέσσερα χρόνια», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σαρκισιάν που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της αρμενικής προεδρίας και την οποία επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Εγείρεται το ερώτημα γιατί ο πρόεδρος απέτυχε να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις που μας οδήγησαν στην παρούσα εθνική κρίση. Ο λόγος είναι και πάλι προφανής - έλλειψη των κατάλληλων εργαλείων - το Σύνταγμα. Η ρίζα ορισμένων από τα πιθανά προβλήματά μας είναι κρυμμένα στον Θεμελιώδη Νόμο», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Αρμέν ΣαρκισιάνΝικόλ ΠασινιάνΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧΑρμενία
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Παραιτήθηκε, Αρμενίας Αρμέν Σαρκισιάν,paraitithike, armenias armen sarkisian