Παραιτήθηκε η διευθύντρια των CDC- Ο ρόλος της στην πανδημία

23:01 5/5/2023 - Πηγή: Reporter

Η Dr. Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), αποχωρεί από την θέση της, όπως ανακοίνωσε σήμερα (5/5) ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Η τελευταία ημέρα της Walensky στη δουλειά θα είναι στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με email που εστάλη στους υπαλλήλους των CDC την Παρασκευή και το οποίο κοινοποιήθηκε στο CNN.

Σε

δήλωσή του, ο Μπάιντεν ευχαρίστησε την Walensky για την ηγεσία «μιας πολύπλοκης οργάνωσης στην πρώτη γραμμή μιας πανδημίας που συμβαίνει “μια φορά σε μια γενιά” (once-in-a-generation) με ειλικρίνεια και ακεραιότητα» και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στα επόμενα βήματα.

«Η Dr. Walensky αφήνει ένα ισχυρότερο ίδρυμα, σε καλύτερη θέση για να αντιμετωπίσει τις απειλές για την υγεία και να προστατεύσει τους Αμερικανούς. Όλοι επωφεληθήκαμε από την υπηρεσία και την αφοσίωσή της στη δημόσια υγεία και της εύχομαι τα καλύτερα στο επόμενο κεφάλαιο», είπε ο Μπάιντεν.

Από την πλευρά της, η Walensky είπε σε επιστολή της προς τον Μπάιντεν που δημοσιοποιήθηκε από τα CDC, ότι ο οργανισμός «έσωσε και βελτίωσε ζωές και προστάτεψε τη χώρα και τον κόσμο από τη μεγαλύτερη απειλή μολυσματικών ασθενειών που έχουμε δει τα τελευταία 100 χρόνια».

«Το τέλος της έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία λόγω COVID-19 σηματοδοτεί μια τεράστια μετάβαση για τη χώρα μας, για τη δημόσια υγεία και στη θητεία μου ως διευθύντρια των CDC», έγραψε η Walensky. «Ανέλαβα αυτόν τον ρόλο, κατόπιν αιτήματός σας, με στόχο να αφήσω πίσω τις μαύρες μέρες της πανδημίας και να μεταφέρω τα CDC – και τη δημόσια υγεία – σε ένα πολύ καλύτερο και πιο αξιόπιστο μέρος», πρόσθεσε.

ROCHELLE WALENSKYΡοσέλ ΟυαλένσκιCOVID 19Μπάιντεν
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Παραιτήθηκε, CDC-,paraitithike, CDC-