Παπανδρέου: Θα σχηματίσω διακομματική κυβέρνηση συνεργασίας με πρόσωπα κοινής αποδοχής

(ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ) Το τελευταίο που με νοιάζει είναι η καρέκλα. Παιχνίδια δεν παίζω. Η συμφωνία δεν συνεπάγεται μείωση μισθών και συντάξεων 50%"Εδώ και 24 μήνες έδωσα, μόνος από την πολιτική ηγεσία της χώρας, μάχη άνευ προηγούμενου για να σωθεί η χώρα. Μόνος με στήριξη μόνο από τον λαό και την κοινοβουλευτική ομάδα ΠΑΣΟΚ", τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου,
στο ξεκίνημα της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

"Πληρώνουμε το λογαριασμό δεκαετιών αμεριμνησίας" και "μαζεύω μήνες τώρα τα σπασμένα", τόνισε ο κ. Παπανδρέου που κατελόγισε ευθύνες σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά κυρίως της πενταετίας 2004-2009.

"'Όταν απέχουν τα κόμματα από την ευθύνη τους, δίνουν το δικαίωμα και στο λαό να απέχει", είπε καταγγέλλοντας τα φαινόμενα ανομίας που στρέφονται κατά των αδυνάτων.

"Πετύχαμε μια συμφωνία που κάνει τη διαδρομή μας πιο εύκολη τα επόμενα χρόνια, που μας επιτρέπει να αλλάξουμε την Ελλάδα", τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επίσης ανέφερε ότι «αν η κατάσταση αντιμετωπιζόταν με αλλαγή πολιτικής τα πράγματα θα ήταν εύκολα. Όταν τα κόμματα συνεργάζονται στέλνουν ενιαίο μήνυμα για το καλό της χώρας. Χαίρομαι με το βήμα που έκανε η αντιπολίτευση και δήλωσε ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία.»

Σηκώσαμε σταυρό να αλλάξουμε τα πάντα. Επιχειρήσαμε να αλλάξουμε συνειδήσεις. Δεν αρκεί όμως μια κυβερνητική πλειοψηφία. Ο ένας τρόπος ήταν το δημοψήφισμα.Προσωπικά θεωρώ ότι ήταν σίγουρο το «ναι» γιατί ο ελληνικός λαός κρίνει ποιό είναι το καλό του.

«Μόλις πήραμε αυτήν την απόφαση τη δημοκρατική που συντάραξε την Ευρώπη και τις αγορές πολλοί από αριστερά και από δεξιά μας κατακεραύνωναν ότι έπεσαν τα χρηματιστήρια. Περισσεύει η υποκρισία κύριοι. Γιατί ναι υπάρχουν τα χρηματιστήρια αλλά υπάρχουν και οι λαοί και αυτό πρέπει να το κρατήσουμε».

«Κάποιοι από την αντιπολίτευση κάνουν μηδενιστική κριτική για τα πάντα. Κάποιοι παραιτούνται. Εγώ δε θυμάμαι να παραιτήθηκαν όταν στη χώρα κουμάντο έκαναν οι διάφοροι χορηγοί. Βέβαια τότε ήταν υπουργοί».

«Αγαπητοί συνάδελφοι, θέλουμε να γυρίσουμε πάλι σελίδα και να πάμε μπροστά με γνώμονα το συμφέρον της δημοκρατίας, της πατρίδα και του πολίτη».

«Να ξεφύγουμε από το στενό κομματικό μας συμφέρον για το συμφέρον της πατρίδας»

Για την προσφυγή στις κάλπες.
''Επεδίωξα πάντα συννενόηση για το καλό του τόπου. Ως κόμματα να ξεφύγουμε από τις κομματικές επιδιώξεις για το καλό της πατρίδας.

Ο κύριος Σαμαράς ζητά εκλογές και δέχεται μεταβατική κυβέρνηση για 6 εβδομάδες. Όμως όχι απλώς ισοδυναμούν με καταστροφή αλλά δεν θα έπρεπε να γίνουν για λόγους εθνικού συμφέροντος. Όλα αυτά που πρέπει να κάνουμε με τις διαπραγματεύσεις θα ήταν στον αέρα'', επισημαίνει.

Η λύση είναι μια. Να στηρίξουμε διακομματικά την συμφωνία για το καλό της χώρας.

Στόχος μου πάντα ήταν να μην μείνω στα τετριμένα. Να σπάω ταμπού για το καλό του τόπο
Keywords
Τυχαία Θέματα