Παπανδρέου: "Εφόσον συναίνεσε η ΝΔ παίρνω πίσω το δημοψήφισμα"

Έτσι ανέφερε ο πρωθυπουργός στην εισήγηση του στο Υπουργικό. Δεν παραιτείται και παίρνει πίσω το δημοψήφισμα, λέγοντας ότι "έπρεπε να τους απειλήσουμε για να συναινέσουν".Ξεκινούν επαφές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης.

Στην εισήγησή του στη μαραθώνια συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός χαιρέτισε τη στάση της ΝΔ να στηρίξει τη δανειακή σύμβαση,

τονίζοντας ότι εφόσον υπήρξε αυτή η εξέλιξη δεν χρειάζεται δημοψήφισμα.

«Το διακύβευμα είναι, ανεξάρτητα από το ερώτημα που θα είχε τεθεί στο δημοψήφισμα, η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου» επεσήμανε.

«Αυτή ήταν η μόνη εναλλακτική λύση εφ' όσον δεν υπήρχε ευρύτερη συναίνεση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων. Το δημοψήφισμα θα έδινε ισχυρή απάντηση σε όσους ήθελαν τη χώρα εκτός ευρώ. Αντιθέτως, η απόρριψη των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου είτε μέσω δημοψηφίσματος είτε μέσω εκλογών είτε μέσω της Βουλής είτε με τη μη εφαρμογή της συμφωνίας συνεπάγεται έξοδο από το ευρώ».

«Σηκώσαμε τεράστιο βάρος» τόνισε ο κ. Παπανδρέου «για να σώσουμε την Ελλλάδα. Είμαστε μέχρι σήμερα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αλλά πάντα επιδιώκαμε ευρύτερη συνεργασία στη βάση κοινών στόχων και συγκλίσεων. Χαιρετίζουμε τη στάση της ΝΔ και την απόφασή της να στηρίξει στη Βουλή την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου.»

Μάλιστα ο κ. Παπανδρέου συμπλήρωσε ότι είπε στην Ανγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί ότι αν η Αντιπολίτευση ερχόταν στο τραπέζι να συμφωνήσει για τη σύμβαση, δεν θα χρειαζόταν δημοψήφισμα

Σε ό,τι αφορά το άλλο σκέλος των δηλώσεων Σαμαρά ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε με σοβαρότητα και με βάση το εθνικό συμφέρον».

Δεν σκοπεύει να παραιτηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου
Δήλωση με πολλές ερμηνείες από τον πρωθυπουργό στο υπουργικό συμβούλιο! Όπως μεταδίδουν τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο είπε ότι "έπρεπε να απειλήσουμε με δημοψήφισμα για να αποδεχτεί ο κ. Σαμαράς κυβέρνηση Εθνικής Ενοτητας". Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, "θα γινόταν δημοψήφισμα αν δεν υπήρχε συναίνεση, ενώ χαιρέτισε τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της για την αλλαγή στάσης την τελευταία στιγμή.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, λέγοντας ότι είναι ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας. Ο κ. Παπανδρέου στις 17.00 θα μιλήσει στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, όπου εκεί θα έχει απέναντί του βουλευτές, όπως ο κ. Λιντζέρης που είπε ότι ο πρωθυπουργός αποτελεί παρελθόν. Οι εξελίξεις τρέχουν...

Από την άλλη, λέγεται ότι από στιγμή σε στιγμή πρόκειται να μεταβούν στα γραφεία της Ν.Δ. στη Λεωφόρο Συγγρού οι κ.κ. Αθανασάκης - Ρέππας προκειμένου να συμφωνήσουν στα πρόσωπα κοινής αποδοχής της νέας κυβέρνησης.. Την είδηση επιβεβαίωσε λίγο νωρίτερα εμμέσως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Μόσιαλος αναφέροντας πως "η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση για το σχηματισμ
Keywords
Τυχαία Θέματα