Πάουελ (Fed): Η αγορά πρέπει να είναι ευέλικτη στις προβλέψεις

Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve), Τζερόμ Πάουελ, προέτρεψε σήμερα (8/11) τους οικονομολόγους να παραμείνουν ευέλικτοι και να σκέφτονται… out of the box, δηλαδή πέρα από τα παραδοσιακά οικονομικά μοντέλα, καθώς συνεχίζουν να προσφέρουν προβλέψεις για μια μεταπανδημική οικονομία που έχει επανειλημμένα «μπερδέψει» τις προσδοκίες.

Ο Πάουελ υποστήριξε το Τμήμα Έρευνας και Στατιστικής,

το οποίο παρέχει στη Fed οικονομικά δεδομένα και αναλύσεις πριν από τις αποφάσεις της για τα επιτόκια, σε ένα συνέδριο για τον εορτασμό της 100ης επετείου του τμήματος. Αν και ο πρόεδρος της Fed σημείωσε ότι οι εκτιμήσεις του τμήματος απαιτούν «υψηλό βαθμό πνευματικής αυστηρότητας», τόνισε επίσης ότι αυτό «πρέπει να συνδυαστεί με ευελιξία».

«Τα οικονομικά μοντέλα μπορούν να κάνουν αρκετά καλή δουλειά για να αποτυπώσουν τη λειτουργία της οικονομίας τις τελευταίες δεκαετίες», δήλωσε ο Πάουελ στο συνέδριο της Τετάρτης. «Φυσικά, ακόμη και με μοντέλα τελευταίας τεχνολογίας, ακόμη και σε σχετικά ήρεμους καιρούς, η οικονομία μας εκπλήσσει συχνά», πρόσθεσε.

«Αλλά η οικονομία μας είναι ευέλικτη και δυναμική και υπόκειται απρόβλεπτους κραδασμούς κατά καιρούς, όπως μια παγκόσμια οικονομική κρίση ή μια πανδημία», συνέχισε και σημείωσε: «Εκείνες τις στιγμές, οι αναλυτές πρέπει να σκέφτονται έξω από τα υπάρχοντα μοντέλα».

Τζερόμ ΠάουελFEDERAL RESERVEευελιξία
Keywords
Αναζητήσεις
paouel-fed-i-agora-prepei-na-einai-evelikti-stis-provlepseis.htm
Τυχαία Θέματα