Πάουελ (Fed): Είμαστε έτοιμοι για μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων

17:58 7/3/2023 - Πηγή: Reporter

«Σήμα» για μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων έστειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζέρομ Πάουελ, κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Fed, επικαλούμενος τα τελευταία στοιχεία για την οικονομία και τον πληθωρισμό, σημείωσε ότι η τράπεζα είναι έτοιμη να αυξήσει περισσότερο από

ό,τι αναμενόταν τα επιτόκια.

«Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία ήταν πιο ισχυρά από ό,τι αναμενόταν, το οποίο σημαίνει ότι το τελικό επίπεδο στο οποίο θα φτάσουν τα επιτόκια θα είναι πιθανότατα υψηλότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως» σημείωσε.

«Αν το σύνολο των στοιχείων δείξει ότι απαιτείται πιο γρήγορη σύσφιξη, θα είμαστε προετοιμασμένοι να αυξήσουμε τον ρυθμό των αυξήσεων επιτοκίων» πρόσθεσε ο Πάουελ.

Ωστόσο, αν και ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να υποχωρεί, τόνισε ότι η διαδικασία για την επιστροφή του πληθωρισμού πίσω στον στόχο του 2% έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει.

Υπενθυμίζεται ότι στην εκτίμησή τους τον Δεκέμβριο, οι αξιωματούχοι προσδιόρισαν το τελικό επιτόκιο στο 5,1%. Η αγορά έχει τιμολογήσει υψηλότερα επίπεδα, στο εύρος του 5,25%-5,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της CME Group. Ο Πάουελ δεν διευκρίνισε πόσο ψηλά πιστεύει ότι θα φτάσουν τα επιτόκια.

Τζερόμ ΠάουελFEDεπιτόκιαπληθωρισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα