Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Σταματήστε τις προκλήσεις στο Αιγαίο

Ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Χουλουσί Ακάρ είχε σήμερα (16/2) στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η συνάντηση δεν ήταν προγραμματισμένη και όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες ο Έλληνας ΥΠΑΜ ζήτησε από τον Τούρκο ομόλογό του να σταματήσουν οι προκλήσεις στο Αιγαίο.

Οι

επισημάνσεις Παναγιωτόπουλου έγιναν στον απόηχο της τουρκικής παρενόχλησης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Νίκο Χαρδαλιά στα ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και των συνεχών δηλώσεων από ανώτατους τούρκους αξιωματούχους με τις οποίες επιχειρούν να αμφισβητήσουν την ελληνική κυριαρχία στα ελληνικά νησιά.

Παράλληλα, εκφράστηκε αμφίπλευρα η ικανοποίηση για τον επικείμενο γύρο των διερευνητικών επαφών, την ερχόμενη Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πάντως πως η σύντομη συζήτηση Παναγιωτόπουλου-Ακάρ έγινε «σε καλό κλίμα» και συμφωνήθηκε, ενόψει και των επερχόμενων διερευνητικών επαφών, να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας.

Νίκος ΠαναγιωτόπουλοςΧουλούσι ΑκάρΧαρδαλιάςπαρενόχληση
Keywords
Τυχαία Θέματα