Πακέτο φοροελαφρύνσεων για τους «μεσαίους» εξετάζει ο Τραμπ

Το ενδεχόμενο να μειώσει τον φόρο κερδών κεφαλαίου στις ΗΠΑ και να προχωρήσει σε μείωση του φόρου εισοδήματος για τις οικογένειες με μεσαία εισοδήματα, εξετάζει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να βοηθήσει την οικονομία της χώρας να ανακάμψει από τις οικονομικές συνέπειες της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

«Εξετάζουμε..., επίσης, μία μείωση του φόρου για κέρδη κεφαλαίου, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ στους

δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο. «Επίσης, μία μείωση του φόρου εισοδήματος για τις οικογένειες με μεσαία εισοδήματα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σκέψεις για απαγόρευση επαναπατρισμού Αμερικανών που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό

Παράλληλα, η κυβέρνηση Τραμπ μελετά το ενδεχόμενο να απαγορεύεται σε πολίτες και μόνιμους κατοίκους των ΗΠΑ ο επαναπατρισμός τους εάν υπάρχουν «εύλογες» υποψίες πως έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, δήλωσε ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Κατά τον αξιωματούχο, έχει καταρτιστεί ήδη σχέδιο, που πάντως δεν έχει οριστικοποιηθεί και ενδέχεται να αλλάξει, ώστε η κυβέρνηση να αποκτήσει τη δυνατότητα να απαγορεύει την είσοδο σε πρόσωπα που υπάρχουν «εύλογες υποψίες» πως έχουν προσβληθεί από τον κορoνοϊό ή φέρουν άλλες μολυσματικές ασθένειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα