Παίρνει ξανά τα… πάνω του το Bitcoin-Στα «πράσινα» τα κρυπτονομίσματα

Έπειτα από επτά ημέρες πτώσης των τιμών, το Βitcoin δείχνει να παίρνει ξανά τα πάνω του. Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα σταθεροποιείται πάνω από τα 27.000 δολάρια και διαπραγματεύεται υψηλότερα από ό,τι στις αρχές του Σαββατοκύριακου.

Βέβαια, συνεχίζει να χάνει περισσότερο από 10% από τις 5 Μαΐου, όταν ξεκίνησε η πιο πρόσφατη πτωτική του πορεία, αποτέλεσμα και της χαμηλής ρευστότητας εν μέσω αβεβαιότητας που χαρακτηρίζει τόσο την αγορά κρυπτονομισμάτων, όσο και το ευρύτερο μακροοικονομικό τοπίο.

«Οι χρηματοπιστωτικές

αγορές γενικά καθοδηγούνται από τον κίνδυνο, τη ρευστότητα και έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη αυτή τη στιγμή, όταν οι άνθρωποι φοβούνται τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου στο σύνολό τους, βλέπουμε μεγάλες ποσότητες πωλήσεων», δήλωσε ο Ryan Rasmussen, αναλυτής για την κρυπτογράφηση. Ο διαχειριστής κεφαλαίων Bitwise, είπε στο πρόγραμμα "First Mover" του CoinDesk TV την Παρασκευή.

«Όταν υπάρχει λιγότερη ρευστότητα, θα έχετε μεγαλύτερες διακυμάνσεις στην τιμή κάθε φορά που πωλείται ένα περιουσιακό στοιχείο», εξήγησε ο αναλυτής Ράιαν Ράσμουσεν του διαχειριστή κεφαλαιών Bitwise, προσθέτοντας, όμως, ότι «θα υπάρξει περισσότερη ρευστότητα στον τομέα».

Τα περισσότερα κρυπτονομίσματα καταγράφουν κέρδη, με τον δείκτη CoinDesk Market Index να σημειώνει άνοδο 0,8%.

Ο Τζο ΝτιΠασκουάλε, Διευθύνων Σύμβουλος του διαχειριστή crypto fund BitBull Capital, είπε στο CoinDesk ότι η τρέχουσα «μακροοικονομική κατάσταση σε όλο τον κόσμο δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη των κρυπτονομισμάτων».

Αυτή την εβδομάδα, το ΝτιΠασκουάλε βλέπει την τιμή του Βitcoin να παραμένει σταθερή σε ένα εύρος μεταξύ 25.000 και 27.000 δολαρίων «πριν αναπηδήσει ξανά στα 30 χιλιάδες δολάρια».

«Δεν πιστεύουμε ότι η αγορά χρειάζεται καταλύτη στο άμεσο μέλλον. Είναι θέμα χρόνου να δούμε άλλο ένα μεγάλο ράλι», σχολίασε.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς Bitcoin έχει ξεπεράσει τα 530 δισεκατομμύρια δολάρια και η κυριαρχία του έναντι των altcoins είναι ελαφρώς αυξημένη στο 46,5%.

Όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων, έχει προσθέσει περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε ημερήσια βάση και είναι κοντά στο 1,150 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, το Bitcoin ενισχύεται 2,19% στα 27.361,70 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 1,40% στα 1.825,56 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ανεβαίνει 2,13% στα 21,33 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει κέρδη 0,90% στο 0,37001900 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 0,27% στα 5,38 δολάρια, το Dogecoin ανεβαίνει 0,73% στο 0,07254862 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει κέρδη 0,71% στο 0,00000886 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinethereumκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Παίρνει, Bitcoin-Στα,pairnei, Bitcoin-sta