"Παγώνει" τα παζάρια με τους τραπεζίτες το δημοψήφισμα

Αν και οι Γερμανοί βλέπουν επιτυχία στη συμμετοχή του προγράμματος, περιμένουν πρώτα τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

Δύο μήνες αβεβαιότητας! Εξελίξεις, όπως το κούρεμα του ελληνικού χρέους, τα παζάρια με τους τραπεζίτες για τη συμμετοχή

τους, η επιστροφή στην ομαλότητα είναι οι βασικότεροι λόγοι που προκαλούν νευρική κρίση στις αγορές και την ελληνική κοινωνία, μέχρις ότου δηλαδή πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα για το οποίο αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο και νεότερες ότι αυτό θα γίνει μέσα στον Δεκέμβριο.

Η αβεβαιότητα συνεχίζεται και φέρει την υπογραφή του Έλληνα πρωθυπουργού αναφέρουν ξένοι αναλυτές, με τον ξένο Τύπο να αναφέρεται με δημοσιεύματα στο ΧΑΟΣ που πρόκειται να δημιουργηθεί (Liberation) και σε Democrazy από Democracy. Ήδη, οι Γερμανοί τραπεζίτες θεωρούν ότι λύση δεν μπορεί να δοθεί τώρα για το PSI, αφού θα πρέπει να υπάρξει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δίνοντας την ευκαιρία, όπως σχολιάζουν Έλληνες αναλυτές, να ξεφορτωθούν και τα τελευταία ομόλογα που έχουν οι ευρωπαϊκές και όχι μόνο, τράπεζες...

Το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους δεν μπορεί να γίνει πριν διενεργηθεί το δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση που προανήγγειλε η Ελλάδα, είπε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Ένωσης Γερμανικών Τραπεζών.

"Δεν μπορώ να φανταστώ για διενεργείται μια ανταλλαγή χρέους πριν το δημοψήφισμα", είπε ο Michael Kemmer σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι προετοιμασίες μπορούν να συνεχιστούν, αλλά τα τελικά βήματα δεν θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν πριν το δημοψήφισμα.

Ο Kemmer είπε επίσης ότι αναμένει η συμμετοχή των ιδιωτών στην νέα ανταλλαγή ελληνικού χρέους να είναι μεγάλη. Υπενθυμίζοντας ότι το ποσοστό συμμετοχής στο ελληνικό PSI είχε ανέλθει στο 90% στην αρχική συμφωνία της 21ης Ιουλίου, είπε: "Εκτιμώ ότι θα πάει εξίσου καλά".

Keywords
Τυχαία Θέματα