Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή εν μέσω… αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας

Αύριο Τρίτη, 15 Μαρτίου, είναι η παγκόσμια ημέρα Καταναλωτή, με το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας να την χαρακτηρίζει ως ημέρα αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας εις βάρος των πολιτών Καταναλωτών.

Ακολουθεί το σχετικό μήνυμα του ΙΝΚΑ:

Από το 1906 όταν ο πρόδρομος του καταναλωτικού κινήματος αείμνηστος Apton Singer

έγραψε το μεγάλο και συγκλονιστικό βιβλίο την “ΖΟΥΓΚΛΑ” το οποίο περιέγραφε την -τότε – τραγική κατάσταση που επικρατούσε στα σφαγεία του Σικάγο, έχουν περάσει 116 χρόνια, 58 επίσης χρόνια έχουν περάσει (1964-2022) από την ίδρυση της πρώτης Ευρωπαϊκής οργάνωσης καταναλωτών στην Δανία, που έγινε αφορμή να ιδρυθούν όλες οι υπόλοιπες οργανώσεις της Βόρειας Ευρώπης. 52 χρονιά έχουν περάσει(1970-2022) από την ίδρυση της πρώτης ελληνικής οργάνωσης καταναλωτών το ΙΝΚΑ και 25 επίσης χρονιά έχουν περάσει (1997-2022) από την ίδρυση της πρώτης και μοναδικής οργάνωσης Καταναλωτών για τα Νησιά Νοτίου Αιγαίου το ΙΝΚΑ12.

Παγκόσμια ημέρα εορτάζεται κάθε χρόνο από το 1983 από μια ομιλία για τον καταναλωτή του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζων Φιτζέραλντ Κέννεντυ – αφιερωμένη στην προστασία του Καταναλωτή η 15η Μαρτίου. Την 15η Μαρτίου 1962 ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζων Φιτζέραλντ Κέννεντυ δήλωνε “…Καταναλωτές είμαστε όλοι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικονομική ομάδα, η οποία επηρεάζει αλλά και επηρεάζεται σχεδόν από κάθε δημόσια ή ιδιωτική απόφαση, τη μόνη σημαίνουσα οικονομική ομάδα, η οποία δεν είναι αποτελεσματικά οργανωμένη και της οποίας οι απόψεις δεν ακούγονται…”

Το φετινό μήνυμα

Εμείς ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας ,το ΙΝΚΑ12 Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών για το Νότιο Αιγαίο όπως κι όλα τα άλλα πρωτοβάθμια μέλη μας , δίνουμε μέρα με την μέρα την μάχη της αγοράς, την μάχη κατά της νέας παγκόσμιας κερδοσκοπία ,για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Ζούμε την χειρότερη ακρίβεια των τελευταίων 40 ετών. Ο πολίτης-καταναλωτής αναστενάζει και η πόλης ρημάζει.

Κάθε μέρα άλλη τιμή στα πάντα αυξανόμενη ,στα τρόφιμα, στα καύσιμα, στην ενέργεια, στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο παντού.

Σούπερ μαρκετ, εστιατόρια ταβέρνες καφέ οι τιμές στα ύψη. Είδη περιποίησης στα ύψη. Είδη ζωοτροφών στα ύψη ( 25 κιλά φύραμα από 12,14,16 ευρώ μέσα σε διάστημα 2 μηνών)Φυτοφάρμακα στα ύψη. Οικοδομικά υλικά στα ύψη. Βιώνουμε την χειρότερη ακρίβεια στην Ελλάδα. Βιώνουμε την εξαθλίωση των πολιτών Καταναλωτών.

Το 2021 είχαμε αύξηση 30 %

Μια από τα ίδια ίσως και χειρότερα δηλαδή 30 με 50% θα έχουμε αυξήσεις μέσα στο 2022 εάν συνεχιστεί ο πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας.

Και όμως το κράτος η κυβέρνηση ακολουθεί το σύστημα και θαυμάζει αντί να ελέγχει την αγορά.

Εμείς είμαστε εδώ και συνεχίζουμε στην μάχη κατά της ακρίβειας και υπέρ του καταναλωτή.

Το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, το ΙΝΚΑ12 Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών για το Νότιο Αιγαίο όπως κι όλα τα άλλα πρωτοβάθμια μέλη μας θα συνεχίσουν τον αγώνα για την δικαίωση των πολιτών -Καταναλωτών.

Συνεχίζουμε με την μάχη κατά των εταιρειών ενέργειας και σταμάτημα της εκμετάλλευσης των πολιτών από τους υπέρ-φουσκωμένους λογαριασμούς. Εντός σύντομου χρονικού διαστήματος θα κατατεθούν οι πρώτες συλλογικές αγωγές. Σας καλούμε να έρθετε μαζί μας στην μάχη κατά της εκμετάλλευσης μας , κατά της ακρίβειας και ενάντια των κερδοσκόπων .

Η ακρίβεια είναι ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα αλλά και μεγαλύτερο Ελληνικό πρόβλημα παραπλάνησης και αισχροκερδείας.

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται έτσι και στην Ελλάδα.

Πάρτε μέτρα εχθές και όχι αύριο. Δώστε ανθρώπινες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και όχι ψίχουλα.

Ευχόμαστε να τελειώσει γρήγορα και όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτός ο οικονομικός πόλεμος.

ΙΝΚΑαισχροκέρδειακερδοσκοπία
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα