Ουκρανικό: Προωθείται συνάντηση κορυφής Μπάιντεν-Πούτιν

Οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συμφώνησαν το βράδυ της Κυριακής να συναντηθούν προσεχώς για να συζητήσουν σχετικά με την Ουκρανία, έπειτα από σχετική πρόταση του Εμανουέλ Μακρόν. Τέθηκε βέβαια όρος ότι αυτό θα συμβεί μόνο αν δεν θα έχει γίνει ρωσική εισβολή στο ουκρανικό έδαφος ως τότε.

Συνεπώς, αυτή η αρχική συμφωνία μοιάζει να δίνει χρόνο σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να βρουν τελικά τη λύση και σε μία συνάντηση

Πούτιν- Μπάιντεν να έχουμε μία οριστική συμφωνία.

«Οι πρόεδροι Μπάιντεν και Πούτιν αποδέχθηκαν καταρχήν να γίνει μια τέτοια σύνοδος», ανέφερε με ικανοποίηση το Ελιζέ σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε, διευκρινίζοντας πως θα ακολουθήσει διευρυμένη σύνοδος, με τη συμμετοχή «όλων των μερών» που εμπλέκονται στην ουκρανική κρίση, και θα τεθούν επί τάπητος «η ασφάλεια και η στρατηγική σταθερότητα στην Ευρώπη».

Όμως η σύνοδος κορυφής «δεν θα μπορέσει να γίνει παρά μόνο αν η Ρωσία δεν έχει εισβάλει στην Ουκρανία» στο μεσοδιάστημα, τόνισε η γαλλική προεδρία. Ο πρόεδρος Μπάιντεν αποδέχθηκε καταρχήν να συναντηθεί με τον πρόεδρο Πούτιν «αν δεν έχει γίνει εισβολή», επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος.

Προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει σχόλιο από πλευράς Κρεμλίνου.

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΟυκρανίαΗΠΑΡωσίαΠουτινΜπάιντεν
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα