Ουκρανία: Βομβαρδισμοί σε ρωσικά εκλογικά τμήματα στη Χερσώνα

Δύο ρωσικά εκλογικά τμήματα στην ουκρανική επαρχία της Χερσώνας βομβαρδίστηκαν από ουκρανικές δυνάμεις, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα (15/3), κατά την πρώτη μέρα διεξαγωγής των ρωσικών προεδρικών εκλογών, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή και διεξάγονται και στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη της Ουκρανίας, ακόμη και στην Υπερδνειστερία, τη φιλορωσική αυτονομιστική περιοχή της Μολδαβίας.

Η αρμόδια επιτροπή για τη διαξαγωγή των εκλογών στο κατεχόμενο από τη Ρωσία

τμήμα της ουκρανικής επαρχίας ανέφερε στο Telegram ότι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν κτίρια που χρησιμοποιούνται ως εκλογικά τμήματα στους οικισμούς Κακχόβκα και Μπριλίβκα.

Σύμφωνα την επιτροπή, τα κτίρια υπέστησαν ζημιές, ενώ υπάρχουν και τραυματίες.

Ουκρανία, ΕΕ και ΝΑΤΟ έχουν καταγγείλει ως «παράνομη» τη διεξαγωγή αυτών των εκλογών σε εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία στην Ουκρανία και θεωρούν τα αποτελέσματα των εκλογών στις περιοχές αυτές άκυρα.

Σαμποτάζ σε εκλογικά κέντρα σε όλη τη Ρωσία

Σαμποτάζ σε εκλογικά τμήματα, καταγράφουν τα Ρωσικά ΜΜΕ, από την πρώτη κιόλας μέρα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών.

Στη Μόσχα, μία γυναίκα έβαλε φωτιά σε ένα παραβάν, μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο Ria Novosti. Σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή, η διαδικασία των εκλογών συνεχίστηκε κανονικά, μετά το συμβάν. Σε άλλα εκλογικά κέντρα της πόλης, μία ηλικιωμένη γυναίκα φέρεται πως έβαλε φωτιά στην κάλπη, ενώ μία νεαρή γυναίκα γέμισε την κάλπη με πράσινη μπογιά.

Παρόμοιο περιστατικό έλαβε χώρα και στη Συμφερούπολη της Κριμαίας.

Στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με το ρωσικό μέσο Fontanka, εκτοξεύθηκε βόμβα μολότοφ σε εκλογικό τμήμα, ενώ υπάρχει βίντεο από το ανεξάρτητο μέσο SOTAVision που δείχνει τη σύλληψη μιας υπόπτου μετά την κατάσβεση φωτιάς σε εκλογικό κέντρο.

#Ουκρανία #ΧΕΡΣΩΝΑ #ρωσικές_εκλογές #ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ #εκλογικά_τμήματα
Keywords
Αναζητήσεις
oukrania-vomvardismoi-se-rosika-eklogika-tmimata-sti-chersona.htm
Τυχαία Θέματα