Ουκρανία: Οι «τρεις νίκες» του Βολοντιμίρ Ζελένσκι

Τρεις στόχους που τους χαρακτήρισε ως "τρεις νίκες" που πρέπει να πετύχει η Ουκρανία στο άμεσο μέλλον έθεσε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου είκοσι πια μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο κ. Ζελένσκι είπε πως η χώρα του χρειάζεται "νίκες" στο εξωτερικό για να πετύχει τα σχέδιά της και στο εσωτερικό.

«Χρειαζόμαστε τρεις νίκες. Η πρώτη είναι η νίκη στο αμερικανικό Κογκρέσο. Είναι μια πρόκληση, δεν είναι εύκολο, αλλά η Ουκρανία κάνει τα πάντα», τόνισε ο Ζελένσκι στη διάρκεια

συνέντευξης Τύπου.

«Το δεύτερο είναι ότι χρειαζόμαστε βοήθεια από την ΕΕ για το πακέτο των 50 δισεκ. ευρώ», επεσήμανε ο Ζελένσκι, αναφερόμενος στη βοήθεια που έχει ανακοινώσει το μπλοκ, αλλά δεν έχει εγκριθεί, αφού προς το παρόν η Ουγγαρία εκφράζει την αντίθεσή της.

«Και το τρίτο είναι να ξεκινήσουμε διάλογο για τη μελλοντική μας ένταξη», κατέληξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Το Κίεβο ελπίζει οι ηγέτες των ΕΕ να συμφωνήσουν κατά τη σύνοδο κορυφής τους στις 14 και 15 Δεκεμβρίου να ξεκινήσει επισήμως η μακρά διαδικασία των διαπραγματεύσεων με στόχο την ένταξη της Ουκρανίας στο μπλοκ, κάτι που, σύμφωνα με τον Ζελένσκι, θα είναι καλό για να αναπτερωθεί το ηθικό των Ουκρανών.

Ο Ζελένσκι έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Λετονό πρόεδρο Έντγκαρς Ρίνκεβιτς, ο οποίος δήλωσε πεπεισμένος ότι θα εγκριθεί το νέο πακέτο βοήθειας της ΕΕ, αν και πρόσθεσε ότι ενδέχεται να χρειαστεί περισσότερος καιρός από όσος αναμενόταν.

#Ουκρανία #Ζελένσκι #ΗΠΑ #ΕΕ #ΟΠΛΑ #ένταξη
Keywords
Αναζητήσεις
oukrania-oi-treis-nikes-tou-volontimir-zelenski.htm
Τυχαία Θέματα