Ομόφυλα ζευγάρια-Μαξίμου: 8 λέξεις και υπουργικό μετά το εκκλησιαστικό «όχι»

"Σεβαστές οι απόψεις της εκκλησίας. Κανένα περαιτέρω σχόλιο": Με αυτές τις οκτώ λέξεις σχολίασαν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου την ομόφωνη αντίδραση της Ιεράς Συνόδου στην ειλημμένη κυβερνητική απόφαση για θεσμοθέτηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών.

Η κυβέρνηση έχει άλλωστε ήδη λάβει τις αποφάσεις της, τις οποίες είχε εκφράσει και μετά το κάλεσμα Ιερώνυμου για δημοψήφισμα.

Τότε, το Μαξίμου απάντησε πως «στην Ελλάδα

δεν λύνονται τα ζητήματα δικαιωμάτων με δημοψηφίσματα. Πάντοτε σεβόμαστε τις απόψεις της εκκλησίας αλλά εμείς εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας».

Αυτή η θέση αναμένεται να εκφραστεί και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στο υπουργικό συμβούλιο στο οποίο θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Το υπουργικό αναβλήθηκε, λόγω της γρίπης του πρωθυπουργού, αλλά αναμένεται να συνεδριάσει τελικά την Τετάρτη (23/1).

Η Ιερά Σύνοδος, πάντως, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δηλώνει κατηγορηματικά πως «η Εκκλησία είναι κάθετα αντίθετη στο νομοσχέδιο», ενώ «η Ιεραρχία της Εκκλησίας ηγείται και δεν άγεται».

Παράλληλα, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να κάνει τα ακόλουθα τρία βήματα για να δηλώσει τις θέσεις της Εκκλησίας για το νομοσχέδιο: α. Αποστολή επιστολής προς τους βουλευτές του κοινοβουλίου όπου θα παρουσιάζονται με νομικά επιχειρήματα οι θέσεις της Εκκλησίας. β. Κείμενο ' προς το Λαο' σε πιο απλή γλώσσα, που θα αποσταλεί προς ανάγνωση στις Μητροπόλεις στις 4 Φεβρουαρίου (μαζί με διανομη φυλλαδίων) και γ. Εξουσιοδότηση σε Μητροπολιτες για ανάληψη πρωτοβουλιών ενημέρωσης και ευαισθητοποιησης στις επαρχίες τους.

#Μαξίμου #ζευγάρια #Ιερά_Σύνοδος #Εκκλησία
Keywords
Τυχαία Θέματα