Όμιλος IOGR: Τροχοδεικτικές «βολές» στην αγορά ξενοδοχείων

Ως προοίμιο ανακοινώσεων, για νέες κινήσεις, που με βάση πληροφορίες, θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες, εκλαμβάνεται η ανακοίνωση – «έκπληξη» από το επενδυτικό σχήμα IOGR, μητρικό της Sky Express, ότι σχεδιάζει να διευρύνει το αποτύπωμά του στην ελληνική τουριστική αγορά, μέσω της απόκτησης μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε χθες, ο Όμιλος IOGR θα συνεχίζει τη δυναμική του ανάπτυξη στον κλάδο του τουρισμού μέσω της απόκτησης ξενοδοχειακών μονάδων με μεγάλο

αριθμό δωματίων, ειδικά στις περιοχές που καλύπτονται με αεροπορική σύνδεση.

«Στόχος του Ομίλου μας είναι η ενίσχυση των συνεργειών που συμβάλλουν στη δημιουργία ακόμα μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας στο συνολικό τουριστικό προϊόν, ενώ παράλληλα η απόκτηση ξενοδοχειακών μονάδων μεγάλου όγκου έχει πλέον ενταχθεί στις άμεσες προτεραιότητές μας. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ομίλου μας, επιτυγχάνουμε σημαντικές συνέργειες και οικονομίες κλίμακας, καθώς και βέλτιστη διαχείριση του επιχειρηματικού κινδύνου. Έτσι, μπορούμε να είμαστε προτιμητέος συνομιλητής σε συναλλαγές που αφορούν σε ξενοδοχειακά assets», ανέφερε σχετικά ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ομίλου, Γιάννης Γρύλος.

Να σημειωθεί ότι ο Γ. Γρύλος έχει συνηθίσει την αγορά σε ηχηρές κινήσεις, όπως οι μαζικές προμήθειες αεροσκαφών για τη ραγδαία ανάπτυξη της Sky express, η πώληση της Terra Creta στον Όμιλο Κίκιζα «Μέλισσα», η διεκδίκηση λιμανιών από τη διαδικασία των υποπαραχωρήσεων που τρέχει το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και η δυναμική πορεία στον ξενοδοχειακό κλάδο, με τη συμμετοχή με στρατηγικό μειοψηφικό ποσοστό στη Hotel Brain, που έχει σήμερα στο χαρτοφυλάκιό της πάνω από 100 ιδιόχρηστα ξενοδοχεία, αλλά και την αγορά ξενοδοχειακής μονάδα 5 * στο Ηράκλειο της Κρήτης, στη Σταλίδα. Πρόκειται για το «I Resort Beach Hotel and Spa», το παλιό ξενοδοχείο Ανθούσα που ανήκε άλλοτε στην οικογένεια Παπαγεωργίου. Πάντως, με βάση πληροφορίες, με δεδομένη και την κινητικότητα επενδυτικών σχημάτων, όπως π.χ. της HIG, HIP, Ikos, Goldman Sachs, Μίτσης, αλλά και άλλων σε ώριμους τουριστικούς προορισμούς, αλλά και την προσφορά ξενοδοχείων προς αγορά, είτε από μεγάλες αλυσίδες, όπως π.χ. η εμβληματική και μεγάλη μονάδα στη Χερσόνησο που αναμένεται να αλλάξει χέρια άμεσα, με απαιτούμενο τίμημα 70 εκατ. ευρώ, είτε από μεμονωμένους «παίκτες», δεν αποκλείεται μια ηχηρή κίνηση και πάλι από τον κ. Γρύλο.

Μένει να φανεί και ο ρόλος που θα παίξει σε αυτές τις κινήσεις η Hotel Brain η οποία «γράφει» για φέτος, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, τζίρο 100 εκατ., σχεδιάζοντας, παράλληλα, να προσθέσει ακόμα πέντε μονάδες στο ήδη ευρύ χαρτοφυλάκιό της την επόμενη χρονιά.

Γιώργος Αλεξάκης

όμιλος IOGRξενοδοχείααγορά ξενοδοχείωνGoldman Sachs
Keywords
Τυχαία Θέματα