Ολλανδία: Σπάνια καλοκαιρινή καταιγίδα με ανέμους 145 χλμ- Μία νεκρή

17:21 5/7/2023 - Πηγή: Reporter

Μια σπάνια καλοκαιρινή καταιγίδα με ανέμους που έφτασαν ακόμα και τα 145 χιλιόμετρα την ώρα έπληξε την Ολλανδία την Τετάρτη (5/7), προκαλώντας τουλάχιστον έναν θάνατο.

Οι πολίτες σε μεγάλο μέρος της χώρας κλήθηκαν να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και οι μετακινήσεις διακόπηκαν.

Μια 51χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στο Χάρλεμ αφού ένα δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Στο Άμστερνταμ, αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν καθώς δεκάδες δέντρα ξεριζώθηκαν από την καταιγίδα, προκαλώντας ζημιές σε

αυτοκίνητα και πλωτές κατοικίες κατά μήκος των καναλιών της πόλης.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας έστειλε την προειδοποίηση για κόκκινη καταιγίδα με τον υψηλότερο κωδικό στους κατοίκους της επαρχίας της Βόρειας Ολλανδίας, η οποία περιλαμβάνει το Άμστερνταμ, καλώντας τους να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να καλούν τους αριθμούς των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης μόνο για απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις.

Η καταιγίδα, που ονομάζεται Poly, είναι η χειρότερη στην Ολλανδία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και η ισχυρότερη συνολικά από τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με το μετεωρολογικό πρακτορείο Weeronline.

Οι σφοδρές καταιγίδες στην Ολλανδία εμφανίζονται συνήθως μεταξύ Οκτωβρίου και Απριλίου. Η τελευταία σφοδρή καλοκαιρινή καταιγίδα ήταν το 2015 και ήταν η πρώτη εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

Το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, ένας από τους πιο πολυσύχναστους κόμβους της Ευρώπης, ακύρωσε περισσότερες από 400 πτήσεις, είπε εκπρόσωπος, με την κυκλοφορία να αναμένεται να είναι περιορισμένη τουλάχιστον μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Οι σιδηροδρομικές εταιρείες NS και Arriva διέκοψαν όλα τα δρομολόγια στο βόρειο τμήμα της χώρας και ένας αυτοκινητόδρομος βόρεια του Άμστερνταμ έκλεισε λόγω πτώσεων δέντρων.

Η καταιγίδα θα κινηθεί ανατολικά στα βόρεια της χώρας και αναμένεται να γίνει λιγότερο έντονη το απόγευμα.

ΟλλανδίαΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑκαταιγίδαανέμοιΝΕΚΡΗ
Keywords
Αναζητήσεις
ollandia-spania-kalokairini-kataigida-me-anemous-145-chlm--mia-nekri.htm
Τυχαία Θέματα