Οκτώ νέες συμφωνίες χρονοναύλωσης για την StealthGas του Βαφειά

Η ελληνική ναυτιλιακή StealthGas, συμφερόντων του Χάρη Βαφειά, αποκάλυψε ότι έχει φτάσει σε συμφωνία για τη χρονοναύλωση 8 πλοίων μεταφοράς LPG (υγραερίου).

Πιο συγκεκριμένα, η διάρκεια της χρονοναύλωσης για τα 4, το Eco Freeze, το Eco Dominator, το Eco Nemesis, και το Eco Dream είναι ένα έτος.

Ακόμα για το Eco Czar η διάρκεια θα είναι από 6 έως 12 μήνες, μέχρι τον Ιούνιο ή το Δεκέμβριο

του 2023, ενώ για το Gas Astrid και το Gas Carberus για τρεις μήνες.

Τη μεγαλύτερη διάρκεια θα έχει η συμφωνία χρονοναύλωσης του Eco Universe, με έτος κατασκευής το 2015, που θα διαρκέσει μέχρι το Μάρτιο του 2026.

Συνεχίζει την πορεία κερδοφορίας, ορμώμενη από το 2022

Πριν από λίγες μέρες η StealthGas ανακοίνωσε και τα οικονομικά της μεγέθη για το 2022, με τα κέρδη να ανέρχονται στα 34,3 εκατ. δολάρια.

Από τον Φεβρουάριο του 2023, η εταιρεία είχε συνολικά συμβατικά έσοδα περίπου 105 εκατομμύρια δολάρια και για το υπόλοιπο του 2023, περίπου το 55% του στόλου της έχει εξασφαλίσει συμβόλαια χρονοναύλωσης, με συμβατικά έσοδα περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια.

Να σημειωθεί τέλος, ότι η εταιρεία πουλά στην spin-off της, την Imperial Petroleum δύο πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, τύπου handysize, από τα οποία θα αποκομίσει 25,5 εκατ. δολάρια.

StealthgasΒαφειάςχρονοναύλωσησυμφωνίες
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα