Οικονόμου προς Καλίν: Ανυποχώρητοι στα κυριαρχικά μας δικαιώματα- Δεν τρομοκρατούμαστε

15:23 4/1/2023 - Πηγή: Reporter

Σκληρή απάντηση προς τα λεγόμενα του εκπροσώπου του Τούρκου Προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με τις απειλές προς την Ελλάδα σε περίπτωση επέκτασης των χωρικών της υδάτων.

Υπενθυμίζεται ότι με σημερινές του (4/1) δηλώσεις ο Ιμπραχίμ Καλίν, συνεχίζοντας το μοτίβο ρητορικής που υιοθέτησαν τις προηγούμενες ημέρες ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επανέλαβε

ότι η Ελλάδα θα υποστεί σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση που επιλέξει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα πάνω από 6 μίλια ακόμα και στην Κρήτη.

Στην απάντησή του κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε:

«Η κυβέρνηση πολιτεύεται με βάση το Διεθνές Δίκαιο και με άξονα τα εθνικά συμφέροντα. Πολιτεύεται με αυτοπεποίθηση και η χώρα μας είναι ισχυρή, επιδιώκει τη σταθερότητα και είναι ανυποχώρητη σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εθνική της κυριαρχία.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ούτε απειλείται ούτε τρομοκρατείται και ούτε ετεροπροσδιορίζεται σε κανένα ζήτημα, πολύ περισσότερα στα κυριαρχικά της δικαιώματα».

ΚαλίνΟικονόμουκυριαρχικά δικαιώματαΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑναυτικά μίλια
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα