Οικονόμου: Πιθανή η εφαρμογή των μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά

Ανοιχτή άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη χρονική μετάθεση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ο κ. Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε δηλαδή τις πληροφορίες πως είναι πιθανό να εφαρμοστούν κάποια μέτρα πριν από τις 3 Ιανουαρίου, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Με δεδομένο ότι τα κρούσματα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 15.000 την Τρίτη (28/12) η κυβέρνηση (αν και μόλις χθες ανακοίνωσε τα μέτρα για τις 3 Ιανουαρίου) σκέφτεται να επισπεύσει τη λήψη των μέτρων.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν μειωμένο ωράριο στην εστίαση, επέκταση της τηλεργασίας όπου είναι εφικτό και

μείωση της επιτρεπόμενης πληρότητας στα γήπεδα.

Αν και αρχικά είχε αποφασιστεί τα μέτρα αυτά να ισχύσουν μετά την Πρωτοχρονιά, η έκρηξη των κρουσμάτων ενδεχομένως να αλλάξει το σχεδιασμό.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε πως η επιτροπή των λοιμοξιολόγων θα συνεδριάσει εκ νέου την Τετάρτη (29/12) και θα κρίνει αν υπάρχει λόγο για επίσπευση των μέτρων. Το σενάριο αυτό μοιάζει αυτή την ώρα ως εξαιρετικά πιθανό, καθώς ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε την πληροφορία για έκτακτη συνεδρίαση των επιστημόνων και τόνισε πως αν κριθεί απαραίτητο, τα μέτρα μπορεί να εφαρμοστούν νωρίτερα.

Σε διευκρινιστική ερώτηση απάντησε πως δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα, αλλά συζητείται μόνον η χρονική μετάθεσή τους.

Όταν ρωτήθηκε αν για την εστίαση θα υπάρξουν μέτρα στήριξης, ο κ. Οικονόμου σχολίασε πως ήδη έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις που η κυβέρνηση κρίνει πως είναι αρκετές.

Οικονόμουμέτρακορονοιόςπανδημίακυβερνητικός εκπρόσωποςΚυβέρνηση
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Οικονόμου, Πιθανή, Πρωτοχρονιά,oikonomou, pithani, protochronia