Οικονόμου: Ο Τσίπρας είναι ηγέτης του «τραμπισμού αλά γκρέκα»

14:18 2/2/2023 - Πηγή: Reporter

Κριτική στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, άσκησε σήμερα (2/2) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου ξεκίνησε την τοποθέτησή του υπογραμμίζοντας ότι «τον Φεβρουάριου του 2015 ο κ. Τσίπρας κατά την παρουσίαση των προγραμματικών

δηλώσεων της πρώτης του κυβέρνησης δήλωνε από το βήμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου "είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα της χώρας"».

Ο Γιάννης Οικονόμου, ανέλυσε στη συνέχεια τι σημαίνει διαχρονικά για τον κ. Τσίπρα ότι κάθε λέξη από το Σύνταγμα την τιμά και σε τι συνίσταται ο «Τραμπισμός αλά Γκρέκα».

Κάνοντας μια αναδρομή στο 2015, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το αποκάλεσε «καταστροφικό» όταν ο κ. Τσίπρας οργάνωνε σύστημα εξόδου από την ΕΕ και σχεδίαζαν έφοδο στο Εθνικό Νομισματοκοπείο και παρακαλούσαν τον κ. Πούτιν να τους δώσει χρήματα με άγνωστα ανταλλάγματα.

«Τότε που έλεγαν με νόημα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα της χώρας στο εσωτερικό. Τότε που έκαναν απονενοημένο άλμα στο κενό με το δημοψήφισμα το οποίο μας έφερε ένα μόλις βήμα από την απομάκρυνση από το ευρωπαϊκό πολιτικό και πολιτισμικό κεκτημένο και τη συμπερίληψή μας στα αυταρχικά τριτοκοσμικά καθεστώτα λατινοαμερικανικού τύπου που τόσο πολύ θαυμάζει ο κ. Τσίπρας», υποστήριξε.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι από το 2019 και έπειτα, ο ΣΥΡΙΖΑ ε τίποτα δεν άλλαξε αλλά συνέχισε και συνεχίζει στο ίδιο τέμπο και κατήγγειλε σειρά ενεργειών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να δώσει μια ψευδή εικόνα για την ελευθεροτυπία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στη χώρα μας.

«Όλα αυτά και πολλά άλλα που θα μπορούσα να αναφέρω συνιστούν την επιτομή του Τραμπισμού αλά γκρέκα του οποίου εκφραστής, εμπνευστής και ηγέτης είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας», είπε επισημαίνοντας πως τις τελευταίες μέρες φάνηκε περισσότερο η προσπάθειά του να ενισχύσει την τοξικότητα.

«Θέλει με υλικό από ψέματα κι από λάσπη να πλάσει μια εικόνα χώρας εφιάλτη και να εμφανιστεί τάχα σαν ο εγγυητής της ομαλότητας και της δημοκρατίας» αλλά «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», πρόσθεσε.

ΟικονόμουΤσίπραςΝΔ
Keywords
Τυχαία Θέματα