Οικονόμου: Επίδομα επικινδυνότητας σε πυροσβέστες και εργαζόμενους στην Υγεία

Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριου Σαντορινιού έστειλε σήμερα (13/2) κατά την αρχική τοποθέτησή του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου, αναφέρθηκε στο ζήτημα των πλειστηριασμών, τονίζοντας ότι «η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που επιβεβαιώνει τον νόμο 4354/2015, νόμο

που ψηφίστηκε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός της χώρας έγινε αφορμή προκειμένου να υπάρξει για μια ακόμα φορά πολιτική σπέκουλα για το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους και των πλειστηριασμών».

Υπογράμμισε ότι το ζήτημα των πλειστηριασμών είναι σημαντικό και ιδιαίτερα ευαίσθητο. Παράλληλα, εξήγησε προς καλύτερη κατανόηση του θέματος πως απαιτείται πρώτον «μια ψύχραιμη, ειλικρινής και τεκμηριωμένη αποτίμηση του δικού μας έργου δηλαδή των μέτρων που πήραμε για την αντιμετώπιση του μεγάλου ζητήματος του ιδιωτικού χρέους αλλά και τη στήριξη των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας.

Συμπολιτών μας που κινδυνεύουν να χάσουν περιουσιακά τους στοιχεία και ιδιαίτερα την πρώτη τους κατοικία». Και δεύτερον «ανάδειξη της υποκρισίας και του λαϊκισμού από τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το ζήτημα ο ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα ο πρόεδρός του ο κ. Τσίπρας».

Αυξήσεις δικαιωμάτων των εργαζομένων

Στη συνέχεια, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στη μεταρρύθμιση που στόχο έχει τις αυξήσεις δικαιωμάτων των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι προχωρά στην αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, το οποίο μάλιστα θα επεκταθεί, όπως είπε, και σε άλλες ειδικότητες με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που έχουν κατατεθεί.

«Προχωράμε σε αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικινδυνότητας, αρχικά για τους εργαζόμενους στην Υγεία και στην Πυροσβεστική», τόνισε ο κ. Οικονόμου. «Οι πυροσβέστες μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε μια εποχή έντασης των φυσικών καταστροφών. Έχουν υψηλό επίπεδο αίσθηση καθήκοντος και αυταπάρνησης» πρόσθεσε/

Τέλος, για το «καλάθι του νοικοκυριού», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι βρίσκεται στη 15η εβδομάδα εφαρμογής του και επεσήμανε ότι οι τιμές στο 91% των προϊόντων που περιλαμβάνονται σ’αυτό μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές.

«Συγκεκριμένα με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή, από το σύνολο 882 προϊόντων στο «Καλάθι» που είναι απολύτως συγκρίσιμα, στα 70 (ποσοστό 8%) η τιμή μειώθηκε, στη συντριπτική πλειοψηφία, στα 734 (ποσοστό 83%) η τιμή παρέμεινε σταθερή και σε 78 (ποσοστό 9%) η τιμή αυξήθηκε».

Οικονόμουεπίδομαεργασία
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα