Οικονόμου: Δεν θα επιστρέψουμε σε περίκλειστη κοινωνία- Επαρκούν τα μέτρα

Ξεκάθαρος για άλλη μια φορά ότι η οικονομία δεν πρόκειται να κλείσει εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας την Τετάρτη (24/11) στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα προς αυτή την κατεύθυνση.

«Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μείνει ανοιχτή η οικονομία. Το λιανεμπόριο είναι αυτό που ενισχύθηκε λιγότερο. Υπήρχε ενίσχυση αλλά σε σχέση με άλλους κλάδους ενισχύθηκε λιγότερο.

Το μείζον, πλησιάζοντας προς τα Χριστούγεννα,

με όλες αυτές τις περιόδους προσφορών, που έχουμε μπροστά μας, είναι, εφαρμόζοντας τα μέτρα, να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, να παραμείνει η αγορά ανοιχτή.

Είναι και ζήτημα ψυχολογίας και ζήτημα ουσιαστικής λειτουργικότητας για να μπορέσουν οι άνθρωποι να επιβιώσουν και οι αγορές, σε ένα περιβάλλον που γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικό» είπε μεταξύ άλλων.

Δεν πρόκειται να κλείσει η οικονομία, δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω σε μία περίκλειστη κοινωνία», είπε μεταξύ άλλων.

Ερωτώμενος σχετικά, δήλωσε πως δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα, καθώς τα ισχύοντα μπορούν να θέσουν την πανδημία υπό έλεγχο.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε επίσης ότι «πάντοτε παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας και κυρίως την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας και έτσι αποφασίζουμε μέτρα».

Και συμπλήρωσε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας δίνει μεγάλη μάχη και γι' αυτό όπου χρειαστεί ενισχύεται με κλίνες από ιδιωτικές κλινικές και η επίταξη των υγειονομικών γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες. .

ΟικονόμουκορονοιόςμέτραΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα