Οικονόμου: Απάνθρωπη η συμπεριφορά της Τουρκίας με τους 92 μετανάστες

Για το μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και το προσχέδιο του προϋπολογισμού το 2023, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή (17/10) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε «απάνθρωπο» το περιστατικό στον Έβρο με τους 92 μετανάστες, ένα περιστατικό, που όπως τόνισε «αποδεικνύει ότι η Τουρκία συνεχίζει την εργαλειοποίηση των μεταναστών».

«Είναι ντροπή για τον πολιτισμό η απάνθρωπη αυτή συμπεριφορά και οφείλει η Τουρκία αντί να κατηγορεί άλλους να διερευνήσει το περιστατικό

και να τιμωρήσει του υπεύθυνους», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ τόνισε ότι ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε τον ΟΗΕ και την ΕΕ και ζήτησε να δει τον πρόεδρο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Προσχέδιο προϋπολογισμού

Αναφερόμενος στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2023, ο κ. Οικονόμου είπε ότι είναι ο πρώτος που κατατίθεται εκτός πλαισίου μνημονιακής επιτήρησης και της ενισχυμένης επιτροπείας, ενώ όπως δήλωσε «μεγιστοποιεί την ευθύνη μας απέναντι στις θυσίες το λαού».

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός καταρτίστηκε και κατατίθεται σε συνθήκες παγκόσμιας αβεβαιότητας και προβλέπει «δημοσιονομική ισορροπία, υπηρετεί την ανάπτυξη και στηρίζει του ευάλωτους». Όπως είπε ο κ. Οικονόμου με τον προϋπολογισμό επιδιώκεται η διατήρηση αναπτυξιακής δυναμικής.

Κακοκαιρία στην Κρήτη

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Οικονόμου δεν παρέλειψε να εκφράσει τη θλίψη της κυβέρνησης για τον χαμό δυο ανθρώπων στην Κρήτη από την κακοκαιρία, τονίζοντας ότι η σφοδρότητα του φαινομένου είναι «απόδειξη ότι ερχόμαστε αντιμέτωποι με την κλιματική κρίση».

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η ένταση των φαινομένων είναι εκτός προδιαγραφών που έχουν κατασκευαστεί πολλά δημόσια έργα και ανέφερε ότι το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στην Κρήτη έλαβε 453 κλήσεις και απεγκλώβισε πολλούς.

ΟικονόμουμετανάστεςΈβροςΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα