Οικονόμου: Ανοίγουμε διάλογο με τα παιδιά για κατανόηση των γεγονότων

11:23 4/3/2022 - Πηγή: Reporter

Στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης όσον αφορά την ενίσχυση της εκπαιδευτικής κοινότητας εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία αναφέρεται σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής προχώρησε σε μια σειρά προτάσεων προς τους εκπαιδευτικούς σχετικά με το πώς να διαχειριστούν στην τάξη τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, προτείνει «την ειλικρινή και προσαρμοσμένη ανά ηλικία συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες, ώστε αυτοί να βοηθηθούν να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους. Τη

διερεύνηση εννοιών όπως πόλεμος και ειρήνη, συνέπειες πολέμου, αποτροπή συγκρούσεων και διπλωματική οδός, διεθνές δίκαιο και ανθρώπινα δικαιώματα, αλληλεγγύη».

«Προτάσεις για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία εξέδωσε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής», επισημαίνει αρχικά ο κ. Οικονόμου.

Και υπογραμμίζει: «Με σχέδιο ανοίγουμε διάλογο με τα παιδιά μας καθώς η ανάγκη ενημέρωσης & κατανόησης των γεγονότων είναι αδιαμφισβήτητη».

ΟικονόμουΟυκρανίαυπουργειο παιδειαςΠΑΙΔΙΑεκπαιδευτική κοινότηταπόλεμος
Keywords
Τυχαία Θέματα