Οι υπουργοί ενέργειας της ΕΕ μπροστά σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Οι υπουργοί ενέργειας της ΕΕ που συναντώνται σήμερα στο Λουξεμβούργο πρόκειται να έχουν μια πρώτη συζήτηση σχετικά με τις επείγουσες ενέργειες στην αγορά φυσικού αερίου που πρότεινε η Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα.

Στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής οι αρχηγοί των κρατών-μελών της ΕΕ συμφώνησαν να προωθήσουν μέτρα για τον περιορισμό της ενεργειακής κρίσης και τώρα πρέπει να καθοριστούν οι λεπτομέρειες ενός κανονισμού που θα άνοιγε το δρόμο σε ανώτατα όρια τιμών φυσικού αερίου, ελέγχους αστάθειας και κοινές αγορές.

Ωστόσο,

ο εκτελεστικός βραχίονας του μπλοκ συμβουλεύει τα μέλη ότι οποιοδήποτε τέτοιο όριο τιμής θα πρέπει να αποφύγει την τόνωση της ζήτησης ή την επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας σε ξένους καταναλωτές και θα πρέπει να συμπεριλάβει χώρες εισαγωγής ενέργειας όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία.

Οι αξιωματούχοι συμμετέχουν στη συνάντηση με ώθηση από τον ζεστό καιρό και τα άφθονα αποθέματα, τα οποία αμβλύνουν τους φόβους για ελλείψεις φέτος τον χειμώνα.

Άλλωστε, χθες, οι τιμές αναφοράς του φυσικού αερίου έπεσαν σε επίπεδα που δεν είχαν δει από τον Ιούνιο και οι καταναλωτές θα πρέπει να περιμένουν ανακούφιση.

Συνεπώς, οι χειρισμοί είναι πολύ κρίσιμοι για να παραμείνει σε τροχιά αποκλιμάκωσης η ενεργειακή κρίση.

Σκρέκαςυπουργοί ενέργειας
Keywords
Τυχαία Θέματα