Οι θεσμικοί επενδυτές… ψηφίζουν Bitcoin- Δύσπιστοι με τα altcoins

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Bybit Research, οι θεσμικοί επενδυτές εμπιστεύονται περισσότερο το Βitcoin, διχάζονται για το Ethereum και είναι δύσπιστοι όσον αφορά τα altcoins.

Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων τριμήνων του 2023, οι θεσμικοί traders σχεδόν διπλασίασαν τις επενδύσεις τους σε Βitcoin, καθώς τον Σεπτέμβριο τα μισά περιουσιακά τους στοιχεία ήταν εκφρασμένα στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, λόγω του θετικού κλίματος της αγοράς και της προσμονής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ

(SEC) να εγκρίνει ένα ETF Bitcoin στις ΗΠΑ.

Η στάση τους έρχεται σε αντίθεση με τις χαμηλότερες επενδύσεις εμπόρων λιανικής σε Bitcoin, πιθανώς λόγω των υψηλότερων επιπέδων μόχλευσής τους, δείχνει η έρευνα της Bybit.

Οι θεσμικοί επενδυτές και οι «φάλαινες», οι μεγάλοι, δηλαδή, κάτοχοι Βitcoin, είναι επιφυλακτικοί σχετικά με τα altcoins, λέει η έκθεση, με τα στοιχεία να δείχνουν μια γενική πτώση των διαθεσίμων altcoins μεταξύ των εμπόρων παρά τη σύντομη άνοδο τον Μάιο.



Μια αξιοσημείωτη μείωση ξεκίνησε τον Αύγουστο, ιδίως μεταξύ των ιδρυμάτων, αντανακλώντας μια προσεκτική στάση απέναντι σε αυτά τα πιο ευμετάβλητα περιουσιακά στοιχεία.

Οι επενδύσεις σε Ether έχουν γενικά μειωθεί μετά την αναβάθμιση Shapella του blockchain Ethereum, όπως δείχνουν τα στοιχεία, εκτός από την αύξηση μεταξύ των θεσμικών εμπόρων τον Σεπτέμβριο, εν μέσω θετικών προοπτικών για την αγορά κρυπτογράφησης, καθώς τα νέα για τα ETF… ενθουσιάζουν τις αγορές.

Η τιμή του Βitcoin έχει αυξηθεί περίπου 140% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, ενώ το Ethereum καταγράφει αύξηση 87%.

Σε αναφορά της τον Οκτώβριο, η K33 Research έγραψε ότι άλλαζε τη στάση της σχετικά με την κατανομή περιουσιακών στοιχείων, προτείνοντας μια στροφή στο Βitcoin λόγω της παρατεταμένης πτώσης του ETH έναντι του BTC από τον Ιούλιο του 2022 και τήρηση στάσης αναμονής όσον αφορά τα νέα ETH ETF που μόλις κυκλοφόρησαν.

«Πιστεύουμε ότι είναι καιρός να πατήσουμε φρένο στο Ethereum και να επιστρέψουμε στο Bitcoin εν μέσω της συνεχιζόμενης υποαπόδοσης του Ethereum», έγραψαν.

#κρυπτονομίσματα #Bitcoin
Keywords
Αναζητήσεις
oi-thesmikoi-ependytes-psifizoun-bitcoin--dyspistoi-me-ta-altcoins.htm
Τυχαία Θέματα