Οι προοπτικές αυξημένης ζήτησης ωθούν το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν σταθερές την Τετάρτη 28/4, αφού οι προβλέψεις ανάκαμψης της παγκόσμιας ζήτησης καυσίμων, που υποστήριξαν τις τιμές, μετριάστηκαν από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοΐού και την αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Η απόφαση του ΟΠΕΚ + να τηρήσει τα σχέδια για τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών στην παραγωγή πετρελαίου

από το Μάιο έως τον Ιούλιο υπογράμμισε την εμπιστοσύνη του ομίλου στην ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης.

Η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs δήλωσε ότι αναμένει «το πιο μεγάλο άλμα στη ζήτηση πετρελαίου, αύξηση 5,2 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (bpd) τους επόμενους έξι μήνες» καθώς οι εκστρατείες εμβολιασμού επιταχύνονται στην Ευρώπη και η ζήτηση για ταξίδια αυξάνεται.

Η Goldman είπε ότι η χαλάρωση των διεθνών ταξιδιωτικών περιορισμών τον Μάιο θα αυξήσει τη ζήτηση καυσίμων για τζετ κατά 1,5 εκατομμύρια bpd.

Σε μια έκθεση εμπειρογνωμόνων του ΟΠΕΚ+, η ομάδα προέβλεψε ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2021 θα αυξηθεί κατά 6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, μετά την πτώση της ζήτησης κατά 9,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα πέρυσι.

«Το καρτέλ πετρελαίου παραμένει σίγουρο για τις προοπτικές ζήτησης καθώς οι οικονομίες των ΗΠΑ και της Κίνας ανακάμπτουν έντονα. Αυτό βοήθησε να αντισταθμίσει τις ανησυχίες σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων στην Ινδία, την Ιαπωνία και τη Βραζιλία», δήλωσε η strategist της DailyFX, Μαργαρίτα Γιανγκ.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,319 εκατομμύρια βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, μια μεγαλύτερη αύξηση από το αναμενόμενο.

Με αυτά τα δεδομένα, η τιμή του πετρελαίου WTI αυξάνεται 0,70% στα 63,38 δολάρια ανά βαρέλι και το Brent σημειώνει επίσης αύξηση 0,67% φτάνοντας τα 66,31 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο χρυσός, σημειώνει μείωση 11,55 δολαρίων στα 1.767,25 δολάρια η ουγγιά.

Το ασήμι κινείται καθοδικά στα 25,98 δολάρια η ουγγιά (-1,60%) και ο χαλκός φτάνει τα 4,46 δολάρια ανά ουγγιά με μείωση 0,49%.

ΕμπορεύματαΠΕΤΡΕΛΑΙΟαύξηση της ζήτησης πετρελαίουΟΠΕΚ
Keywords
Τυχαία Θέματα