Οι πωλητές ανέλαβαν τα ηνία στη Wall Street

Συνεδρίαση ελεγχόμενων απωλειών η σημερινή (17/11) για τη Wall Street, με τους πωλητές να κυριαρχούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και αν θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, με ώθηση από τις ενδείξεις ότι η οικονομική ανάκαμψη βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες

0,58% στις 35.931,05 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,21% στις 4.690,80 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,33% στις 15.921,60 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, αναπάντεχη πτώση κατέγραψαν οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο 2021, σημειώνοντας απώλειες για έναν ακόμα μήνα και υποχωρώντας σε νέο χαμηλό έτους. Ειδικότερα, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι ενάρξεις κατοικιών σημείωσαν πτώση 0,7% μετά από βουτιά 2,7% τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 1,5%.

Σε χαμηλό ενός μήνα το πετρέλαιο

Με απώλειες ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση για τις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες έκλεισαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, από τη στιγμή που ο ΟΠΕΚ και η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA) προειδοποίησαν ότι θα υπάρξει υπερπροσφορά του «μαύρου χρυσού».

Η νέα «βουτιά» του πετρελαίου ήρθε μετά το δημοσίευμα της «South China Morning Post», που ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Κίνας συζήτησαν το ενδεχόμενο να απελευθερώσουν ποσότητες από τα αποθέματά τους, προκειμένου να συμβάλλουν στη μείωση των τιμών πετρελαίου διεθνώς.

Έτσι, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Δεκεμβρίου διολίσθησε κατά 2,40 δολάρια ή 3%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 78,36 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο για το WTI από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Σε αντίστοιχους ρυθμούς κινήθηκε και το συμβόλαιο παραδόσεως Ιανουαρίου για το Brent, που έχασε 2,15 δολάρια ή 2,6% στα 80,28 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, στη χαμηλότερη τιμή του από την 1η Οκτωβρίου.

Σε υψηλό 5 μηνών ο χρυσός

Στα επίπεδα της 11ης Ιουνίου 2021 ανήλθε σήμερα η τιμή του χρυσού, ο οποίος ανέκαμψε από δύο συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις, με τον πληθωρισμό να παρέχει υποστήριξη στο πολύτιμο μέταλλο.

Ειδικότερα, ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου πρόσθεσε 16,10 δολάρια ή 0,9% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.870,20 δολάρια ανά ουγγιά, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Το ασήμι παραδόσεως Δεκεμβρίου πρόσθεσε 22 σεντς ή 0,9%, στα 25,16 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ο χαλκός παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 2% στα 4,266 δολάρια ανά λίβρα.

Wall StreetΗΠΑχρυσόςΠΕΤΡΕΛΑΙΟαπώλειεςενάρξεις κατοικιών
Keywords
Τυχαία Θέματα