Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη στην «αυγή» του 2024

16:31 2/1/2024 - Πηγή: Reporter

Από την 1η Ιανουαρίου, οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη έχουν στην κατοχή τους assets με αξία σχεδόν 1,47 τρισ. δολαρίων - 30 δισ. δολάρια περισσότερα απ’ ό,τι έναν μήνα νωρίτερα.

Οι δισεκατομμυριούχοι στην κορυφή της λίστας του Forbes είχαν έναν αρκετά καλό Δεκέμβριο, τουλάχιστον όσον αφορά τις μετοχές τους. Επτά από τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου είναι πιο πλούσιοι απ’ ό,τι πριν από έναν μήνα. Η περιουσία τους συλλογικά αυξήθηκε κατά 30 δισ. δολάρια τον Δεκέμβριο - ένα πολύ μικρότερο «άλμα» από την άνοδο των 115 δισ. δολαρίων τον Νοέμβριο του 2023.

Ένας από

τους μεγαλύτερους κερδισμένους, ο Mark Zuckerberg, έφτασε στο Νο. 5, από το Νο. 7 των πλουσιότερων στον κόσμο την 1η Δεκεμβρίου. Τώρα βρίσκεται μπροστά από τον Bill Gates, ο οποίος για χρόνια ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Μαζί οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes, έχουν στην κατοχή τους assets με αξία 1,47 τρισ. δολαρίων, από 1,44 τρισ. δολάρια πριν από έναν μήνα. Οι δύο μεγαλύτεροι κερδισμένοι τον περασμένο μήνα (σε δολάρια) ήταν ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg και ο CEO της LVMH Bernard Arnault. Η περιουσία του καθενός από τους δύο αυξήθηκε κατά 9,4 δισ. δολάρια σε σύγκριση με την 1η Δεκεμβρίου λόγω των αυξήσεων στην τιμή της μετοχής των αντίστοιχων εταιρειών τους.

Ο Elon Musk εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 251 δισ. δολαρίων. Ο διευθύνων σύμβουλος της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla κατέχει επίσης μερίδια στην ιδιωτική εταιρεία πυραύλων SpaceX και στην εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης X, παλαιότερα γνωστή ως Twitter.

Για το μεγαλύτερο μέρος του α’ εξαμήνου του 2023, ο Γάλλος μεγιστάνας ειδών πολυτελείας Bernard Arnault ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes — αλλά αυτό άλλαξε στις 8 Ιουνίου 2023, όταν ο Musk ξεπέρασε τον Arnault και έγινε το Νο. 1 στον κόσμο ξανά. Από την 1η Ιανουαρίου, ο Arnault εξακολουθεί να κατατάσσεται στο Νο. 2 των πλουσιότερων, με περιουσία αξίας περίπου 200,7 δισ. δολαρίων. Ο Arnault, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της LVMH, έχει μετατρέψει την εταιρεία του σε έναν κολοσσό με περισσότερα από 70 brands, από Louis Vuitton και Christian Dior μέχρι Tiffany & Co. και Sephora.

Ο μεγιστάνας στον κλάδο του software, Larry Ellison, της Oracle ήταν ο μεγάλος χαμένος της πρώτης δεκάδας. Η περιουσία του μειώθηκε κατά 11,2 δισ. δολάρια τον Δεκέμβριο καθώς η μετοχή της Oracle «έπεσε» 10%. Ο Ellison εξακολουθεί να βρίσκεται στην 4η θέση, με περιουσία αξίας 135,3 δισ. δολαρίων.

Ακολουθεί η λίστα με τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους στη Γη την 1η Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με το Forbes:

1. Elon Musk
2. Bernard Arnault
3. Jeff Bezos
4. Larry Ellison
5. Mark Zuckerberg
6. Bill Gates
7. Warren Buffett
8. Larry Page
9. Sergey Brin
10. Steve Ballmer

#Forbes #Έλον_Μασκ #Μπερνάρ_Αρνό #Λάρι_Έλισον #Μαρκ_Ζάκερμπεργκ
Keywords
Αναζητήσεις
oi-plousioteroi-anthropoi-tou-planiti-stin-avgi-tou-2024.htm
Τυχαία Θέματα