Οι πιθανές ημερομηνίες για να ανοίξουν μουσεία, θέατρα, σινεμά, συναυλίες

14:29 6/5/2021 - Πηγή: Reporter

Το άνοιγμα του πολιτισμού είναι μία από τις επόμενες προκλήσεις για την κυβέρνηση. Μουσεία, θέατρα, κινηματογράφοι, συναυλίες έχουν μείνει εκτός λειτουργίας εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Την Παρασκευή (7/5) επιτέλους θα γίνει μία πρώτη συζήτηση στην επιτροπή λοιμωξιολόγων για το πώς και πότε θα επανεκκινήσουν οι πολιτιστικές δραστηριότητες στη χώρα.

Με ορίζοντα την επανέναρξη του τουρισμού, η εν λόγω πρόταση θέλει την αρχή να γίνεται με το άνοιγμα των μουσείων πιθανότατα στις 14 Μαΐου.

Τα μουσεία εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό υποστήριξης του τουρισμού καθώς μετά τις 15 Μαΐου Έλληνες και τουρίστες θα έχουν ελευθερία μετακινήσεων στη χώρα, κάτι που σημαίνει πως τα μουσεία θα αποτελέσουν πόλο έλξης για πολλούς.

Εν συνεχεία περί τις 21 Μαΐου, προτείνεται να ανοίξουν τα θερινά σινεμά.

Τέλος, αναμένεται στα τέλη του μήνα, πιθανότατα 28 Μαΐου, να ανοίξουν θέατρα αλλά και κάποιες συναυλίες. Πάντως όποια δραστηριότητα επιτραπεί, αυτή θα προχωρήσει με αυστηρά μέτρα προστασίας όπως οι μάσκες, οι θερμομετρήσεις, τα self tests, αλλά και περιορισμό στην πληρότητα των χώρων.

Σημειώνεται ότι την ίδια στιγμή το Φεστιβάλ Αθηνών, προχωρά με κάθε επιφύλαξη στην διοργάνωση της πρώτης του εκδήλωσης για την 1η Ιουνίου, ενώ αντίστοιχα οι διοργανωτές εκδηλώσεων στον χώρο του Πολιτισμού προσανατολίζονται σε επανέναρξη των δραστηριοτήτων τους στις αρχές Ιουνίου.

Με τα παραπάνω δεδομένα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει την Παρασκευή (7/5) με την συμμετοχή και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

ΜενδώνηπολιτισμόςΕΛΛΑΔΑμουσείοσυναυλίεςσινεμάθέατραημερομηνίες
Keywords
Τυχαία Θέματα