Οι όροι του Κουρτς για το Ταμείο Ανάκαμψης

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ την Παρασκευή (17) και το Σάββατο (18 Ιουλίου), ο Σεμπάστιαν Κουρτς εμφανίζεται έτοιμος για συμβιβασμό για το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά... υπό όρους.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας, σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, τόνισε πως αποδέχεται πως πρέπει να υπάρξει Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά θεωρεί πως οι χώρες που θα πάρουν τα χρήματα, θα πρέπει «να επιστρέψουν τουλάχιστον ένα μέρος της ενίσχυσης στην πορεία».

Αυτό σημαίνει

πως επιθυμεί ισορροπία ανάμεσα σε επιδοτήσεις και δάνεια, όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες χώρες που εκφράζουν ενστάσεις, που εκτός της Αυστρίας είναι βασικά η Ολλανδία, η Σουηδία και η Δανία.

Ο κ. Κουρτς στάθηκε ακόμα στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων, λέγοντας πως «αφού θα πάρουμε στα χέρια μας πάρα πολλά κρατικά χρήματα, θα πρέπει τουλάχιστον αυτά να κατευθυνθούν στους σωστούς τομείς».

"Κατά τη γνώμη μου", πρόσθεσε, "τα χρήματα πρέπει να διατεθούν κυρίως για περισσότερη έρευνα και εξέλιξη των ψηφιακών υποδομών".

Πρέπει επίσης, είπε να γίνουν επενδύσεις σε τεχνολογικές αλλαγές, «κάτι απαραίτητο για καλύτερη προστασία του κλίματος» και, επιπλέον, η κατανομή των κονδυλίων της βοήθειας πρέπει να συνοδεύεται από την απαίτηση για την προώθηση μεταρρυθμίσεων, όπως η μείωση της γραφειοκρατίας ή η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ώστε «τα χρήματα να μη χρησιμοποιηθούν μόνο για να καλύψουν τις τρύπες των προϋπολογισμών».

ΚουρτςΤαμείο ΑνάκαμψηςΕΕΕυρώπηπανδημίακορονοιός
Keywords
Τυχαία Θέματα