Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις σε επτά ακόμη ρωσικές ναυτιλιακές

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε επτά ρωσικές ναυτιλιακές εταιρείες και δεκάδες πλοία ως απάντηση στη συνεχιζόμενη εισβολή στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις στην εσωτερική ναυτιλιακή εταιρεία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και σε έξι άλλες ναυτιλιακές

εταιρείες που μετακινούν τον στρατιωτικό εξοπλισμό της. Έχουν επίσης καταχωρίσει 69 από τα πλοία τους ως αποκλεισμένη ιδιοκτησία.

Οι εταιρείες περιλαμβάνουν την Oboronlogistika, τη ναυτιλιακή εταιρεία του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας. SC South LLC, μία από τις ναυτιλιακές της θυγατρικές· Northern Shipping Company, η οποία συμμετέχει σε ρωσικές ασκήσεις και μετακινεί ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό. και η Transmorflot, η M Leasing LLC, η Marine Trans Shipping LLC και η Nord Project LLC Transport Company, οι οποίες φέρεται να έχουν μετακινήσει ρωσικά όπλα. Η Northern Shipping Company και η Transmorflot έχουν τη μεγαλύτερη δυναμική, με 27 και 16 πλοία αντίστοιχα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις στη Sovcomflot, τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στη Ρωσία, και την United Shipbuilding Corporation, τη μεγαλύτερη και πιο εξελιγμένη ναυπηγική εταιρεία της χώρας.

Η ανακοίνωση της Κυριακής περιλαμβάνει επίσης νέες κυρώσεις σε ένα ευρύ φάσμα των κρατικών μέσων ενημέρωσης και των τραπεζικών τομέων της Ρωσίας. Τα δίκτυα κρατικής προπαγάνδας Russia-1, Channel One και NTV έχουν μπει στη μαύρη λίστα. Επιπλέον, κορυφαία στελέχη από ένα ευρύ φάσμα ρωσικών εταιρειών - συμπεριλαμβανομένου ολόκληρου του διοικητικού συμβουλίου της Sberbank, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας - έχουν κατονομαστεί μεμονωμένα στη λίστα κυρώσεων.

ΗΠΑΚΥΡΩΣΕΙΣΝΑΥΤΙΛΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ,ipa