Οι ΗΠΑ επιτρέπουν εξαγωγές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα στην Ευρώπη

Η κυβέρνηση Μπάιντεν... φλερτάρει τη Βενεζουέλα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ελπίζοντας να αποδυναμώσει τους δεσμούς της με τη Ρωσία. Σε μία νέα κίνηση στη... σκακιέρα, οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα χαλαρώσουν τις κυρώσεις για να επιτρέψουν το πετρέλαιο της Βενεζουέλας να ρέει στην Ευρώπη,

που προσπαθεί να μειώσει την ενεργειακή της εξάρτηση από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, η ιταλική Eni και η ισπανική Repsol είναι οι μοναδικοί μεγάλοι Ευρωπαίοι παραγωγοί πετρελαίου που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Συνεργάζονται με την κυβέρνηση Μπάιντεν για να εκτρέψουν το πετρέλαιο της Βενεζουέλας από την Κίνα στην Ευρώπη.

Το Bloomberg ανέφερε επίσης ότι θα επιτραπεί στη Chevron να διαπραγματευτεί την άδειά της με την εταιρεία πετρελαίου PDVSA της Βενεζουέλας για να ξαναρχίσει τη λειτουργία της στη χώρα.

Το ναυλομεστικό γραφείο Lorentzen & Co σημείωσε σε μια ενημέρωση της αγοράς: «Στην πραγματικότητα, λίγα είναι γνωστά για το τι μπορεί να προκύψει από τη Chevron που της επιτρέπεται να δοκιμάσει εκ νέου τους όρους της με την PDVSA, εκτός από το ότι δεν θα επιτραπούν περισσότερες γεωτρήσεις».

Η Βενεζουέλα είναι προικισμένη με τα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, συνολικά περίπου 300 δισεκατομμύρια βαρέλια, αλλά παράγει μόνο 0,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, καθώς η χώρα προς το παρόν δεν διαθέτει πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα. Τα νέα της Βενεζουέλας έρχονται καθώς πολλοί στην πετρελαϊκή βιομηχανία προετοιμάζονται επίσης για χαλάρωση των ιρανικών κυρώσεων.

ΒενεζουέλαΕΕΗΠΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα