Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι ίσως «εκτοξεύσουν» το Bitcoin στα $120.000

Οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αναζήτηση ενός επενδυτικού αντισταθμίσματος θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν μια άνοδο του Βitcoin τους επόμενους μήνες, ακόμη και μετά την εβδομαδιαία πτώση του κατά 10%, λένε ορισμένοι traders.

Το Bitcoin θεωρείται εδώ και καιρό ως πιθανό αντιστάθμισμα έναντι των γεωπολιτικών εξελίξεων, έχοντας δημιουργηθεί αρχικά εξάλλου στον απόηχο της οικονομικής κρίσης του 2008. Ορισμένοι έμποροι λένε ότι το αφήγημα της αντιστάθμισης παραμένει βιώσιμο παρά το γεγονός ότι το Bitcoin έχει υψηλή συσχέτιση με τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία

της αγοράς για αρκετά χρόνια.

«Το Bitcoin παραμένει ένα βιώσιμο περιουσιακό στοιχείο την… ημέρα της κρίσης (Doomsday) το 2024, καθώς η συσχέτισή του με τον χρυσό αυξήθηκε πρόσφατα και οι επενδυτές συνεχίζουν να διαφοροποιούνται από τα παραδοσιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία», δήλωσε ο Έντουαρντ Χίντι, επικεφαλής επενδύσεων στην Tyr Capital, στο CoinDesk.

«Τα ETF βρίσκονται επί του παρόντος στην αιχμή του δόρατος αυτού του ράλι “Doomsday” και θα πρέπει να περιμένουμε ότι (η τιμή του Bitcoin) θα “χτυπήσει” τα 120.000 δολάρια τους επόμενους μήνες, καθώς η παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή συνεχίζει να επιδεινώνεται και οι μεσαίες τάξεις συνεχίζουν να βρίσκουν τρόπους να προστατεύσουν τον πλούτο τους», είπε ο Χίντι.

Οι αγορές κρυπτογράφησης κατέρρευσαν το Σαββατοκύριακο, καθώς οι εντάσεις μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ κλιμακώθηκαν, παράλληλα με τη μείωση των κερδών ενόψει του halving του Bitcoin, ένα τεχνικό γεγονός που αναμένεται στις 20 Απριλίου και θα μειώσει τις ανταμοιβές του δικτύου κατά 50%.

Τα μεγάλα tokens έχασαν έως και 18% το Σαββατοκύριακο σε σύγκριση με τις κορυφαίες τιμές της περασμένης εβδομάδας προτού αντιστρέψουν ορισμένες από τις απώλειες τη Δευτέρα. Η διολίσθηση συνεχίστηκε τις πρωινές ώρες της Ασίας την Τρίτη, καθώς το Ισραήλ εξέταζε την απάντησή του στην εκτόξευση περισσότερων από 300 drones και πυραύλων από το Ιράν στο έδαφός του.

Κατά τα άλλα, οι εισροές σε ETF Bitcoin επιβραδύνθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Τα δεδομένα δείχνουν ότι μόνο ένα προϊόν, το IBIT της BlackRock, σημείωσε εισροές τη Δευτέρα, ενώ τα άλλα 10 ETF είχαν εκροές.

Ορισμένοι παρατηρητές της αγοράς λένε ότι η βραχυπρόθεσμη κίνηση της τιμής του Bitcoin θα καθορίσει την πορεία για την ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων τις επόμενες εβδομάδες.

«Το sell-off στα αμερικανικά χρηματιστήρια επηρέασε την παγκόσμια όρεξη για ρίσκο αργά τη Δευτέρα, αντιστρέφοντας την αρχική θετικότητα. Η αγορά αιωρείται κοντά στα χαμηλά του Μαρτίου», έγραψε ο Άλεξ Κουπτσίκεβιτς, ανώτερος αναλυτής αγοράς της FxPro. «Αυτή είναι μια κομβική στιγμή για την επιλογή της κατεύθυνσης της αγοράς για τις επόμενες εβδομάδες. Μια αναπήδηση από αυτό το επίπεδο θα ενισχύσει τις προσδοκίες μιας πρώιμης ανάκαμψης στα πρόσφατα υψηλά. Μια περαιτέρω πτώση πιθανότατα θα πυροδοτούσε μια ευρύτερη ρευστοποίηση θέσεων», συμπλήρωσε.

#Bitcoin #κρυπτονομίσματα #Γεωπολιτικοί_κίνδυνοι #Μέση_Ανατολή #Ρωσία #Ουκρανία #Ισραήλ #Χαμάς #Γάζα #Ιράν
Keywords
Αναζητήσεις
oi-geopolitikoi-kindynoi-isos-ektoxefsoun-to-bitcoin-sta-120000.htm
Τυχαία Θέματα
Bitcoin,120 000