Οι ενστάσεις Τσίπρα για την πρόταση Ανδρουλάκη (video)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας (27/3) στο Συνέδριο του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών (ΕΝΑ) και ασφαλώς αναφέρθηκε στο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται ενόψει εκλογών και πήρε θέση για την πρόταση Ανδρουλάκη.

Αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας

εκτίμησε πως η προοπτική της αυτοδυναμίας δεν υπάρχει πια και πως θα πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας.

Εκτίμησε δε πως θα «είναι είτε κυβέρνηση προοδευτική με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και τις προοδευτικές δυνάμεις που θέλουν σαν στηρίξουν αυτήν την επιλογή είτε μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ».

Συνέχισε λέγοντας πως «χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που θα έχει την ευρύτατη αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας», χαρακτηρίζοντας τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις ως αλαζονικές και υπαίτιες για «τραγωδίες», όπως η χρεοκοπία της χώρας.

Σχολιάζοντας την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για κυβερνητική συνεργασία, αλλά με πρωθυπουργό ένα "τρίτο" πολιτικό πρόσωπο ο κ. Τσίπρας σχολίασε επικριτικά πως ο Νίκος Ανδρουλάκης συζητά και τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ.

"Το μόνο πρόβλημά του στην προοπτική συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία είναι ο κύριος Μητσοτάκης και όχι η πολιτική του κ. Μητσοτάκη, αλλά το μεγάλο ζήτημα η πολιτική Μητσοτάκη", τόνισε.

"Προφανώς εμείς βάζουμε το άλογο μπροστά από το κάρο, προτάσσοντας δηλαδή την αλλαγή πολιτικής", σχολίασε.

Όσο για την πρόταση να μην είναι ο ίδιος πρωθυπουργός αλλά ένα άλλο πρόσωπο, τόνισε πως "την τελευταία φορά που δεν επέλεξε ο ελληνικός λαός τον Πρωθυπουργό, αλλά τον επέλεξαν άλλοι, δεν είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα".

Έκλεισε λέγοντας: "Η κρίση του ελληνικού λαού να γίνεται σεβαστή. Ας αφήσουμε τον ελληνικό λαό να μιλήσει στην κάλπη".

ΑνδρουλάκηςΤσίπραςΕΝΑΣΥΡΙΖΑεκλογές
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα