Οι χάρτες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Με βάση τις πληροφορίες από την Ουκρανία, διεθνή ΜΜΕ παρουσιάζουν χάρτες, που αποτυπώνουν τη στρατηγική της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Μετά τις 05.00 το πρωί και το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, η εισβολή των ρωσικών δυνάμεων είναι πολυμέτωπη.

Αρχικά, η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους κατά αεροδρομίων και στρατιωτικών αρχηγείων κοντά στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της χώρας, σύμφωνα με Ουκρανούς

αξιωματούχους. Στο νότο, ρωσικά στρατεύματα αποβιβάστηκαν στην Οδησσό, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Στην ανατολική Ουκρανία, ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν στόχους στο Χάρκοβο και στο Ντνίπρο, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους. Ισχυρές εκρήξεις αναφέρθηκαν επίσης στο Κραματόρσκ.

Δεύτερο κύμα

Ένα δεύτερο κύμα πληγμάτων με πυραύλους ξεκίνησε στην Ουκρανία λίγο μετά τις 12.00 (ώρα Ελλάδας), όπως επισήμανε σε δηλώσεις του σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στην Ουκρανία από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε το Κιεβο, με την ουκρανική προεδρία να ανακοινώνει ότι περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες και γύρω στους δέκα πολίτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, όπως και σχεδόν «50 Ρώσοι κατακτητές». «Γνωρίζω ότι περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και πολλές δεκάδες τραυματιστεί και γίνεται λόγος για γύρω στους δέκα νεκρούς αμάχους» σε όλη τη χώρα, δήλωσε ο Ολέξιι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι απώλειες αυτές προκλήθηκαν από αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς, εξήγησε.

Χάρτες που δημοσίευσαν η βρετανική Mirror και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu έχουν αποτυπώσει τα σημεία και τις περιοχές που έχουν δεχθεί επίσης, σύμφωνα με τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες που επικαλούνται.

Αντίστοιχα και οι Financial Times δίνουν την εικόνα στα μέτωπα του πολέμου:

Πρέπει βέβαια να επισημάνουμε πως οι πληροφορίες που έρχονται από την Ουκρανία και τη Ρωσία δεν μπορεί να είναι απόλυτα αξιόπιστες. Οι Ρώσοι παρουσιάζουν μία εικόνα παράδοσης από τη μεριά των Ουκρανών, οι οποίοι αντίθετα ισχυρίζονται πως αμύνονται με σθένος και πως έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στο ρωσικό στρατό.

ΟυκρανίαεισβολήΡωσίαχάρτεςμέτωποπόλεμοςΠουτιν
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ουκρανία,oukrania