Οι ασφαλέστερες και...πιο επικίνδυνες χώρες για ταξίδια το 2024

Το International SOS ανακοίνωσε τις χώρες που ενέχουν τον μέγιστο κίνδυνο, αλλά και αυτές που είναι οι ασφαλέστερες για τους ταξιδιώτες το 2024. Η συγκεκριμένη εταιρεία αξιολόγησης κινδύνων, κατέταξε τις χώρες αυτές με βάση διάφορες μετρήσεις, όπως η ασφάλεια, οι ιατρικοί κίνδυνοι καθώς και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNBC, οι χώρες με βάση τα προαναφερόμενα κριτήρια έχουν

ως εξής:

Κίνδυνοι ασφαλείας

Σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία SOS, τα αφρικανικά έθνη Λιβύη και Νότιο Σουδάν έχουν αναδειχθεί ως μέρη με «εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο ασφάλειας», ο οποίος συνδέεται με χώρες που έχουν «ελάχιστο ή ανύπαρκτο κυβερνητικό έλεγχο, νομοθεσία και τάξη» και ελάχιστα λειτουργικές κυβερνητικές και μεταφορικές υπηρεσίες.

Αντιθέτως, οι σκανδιναβικές χώρες είναι από τις πιο ασφαλείς από άποψη ασφάλειας.

Ταυτόχρονα, αξίζει να τονιστεί ότι η μέτρηση αξιολογεί τις απειλές που προέρχονται από την πολιτική βία και την κοινωνική αναταραχή, παράλληλα με την επικράτηση της βίας και των μικροεγκλημάτων.

Ακόμη, η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Φινλανδία, η Δανία και η Γροιλανδία έχουν ταξινομηθεί ως χώρες με «ασήμαντους» κινδύνους για την ασφάλεια.

Η Ελβετία και η Σλοβενία συγκαταλέγονται επίσης μεταξύ των χωρών με τους μικρότερους κινδύνους ασφαλείας.

Ιατρικές ανησυχίες

Στις χώρες με «πολύ υψηλούς» ιατρικούς κινδύνους, οι οποίοι αξιολογούνται με βάση την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών όπως ο ιός Covid και το επίπεδο των ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, περιλαμβάνονται το Αφγανιστάν και η Βόρεια Κορέα, καθώς και πολλά αφρικανικά κράτη, όπως το Σουδάν και η Λιβύη.

Τα έθνη με τους λιγότερους ιατρικούς κινδύνους περιλαμβάνουν τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη.

Η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αποτελεί πρωταρχικό μέλημα για τους ανθρώπους. Το 60% των ταξιδιωτών δηλώνει ότι το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν ένα επείγον ιατρικό περιστατικό κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού αποτελεί πρωταρχικό κίνητρο για την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης.

Τέλος, η International SOS κατέταξε επίσης τις χώρες με βάση την κλιματική αλλαγή και το πώς αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανθρωπιστικές κρίσεις και καταστροφές..παρόλο που για τους ταξιδιώτες αυτό μπορεί να μην αποτελεί ακόμη θέμα άμεσης ανησυχίας.

«Βλέπουμε ότι αυτοί οι κίνδυνοι γίνονται όλο και πιο αλληλοεξαρτώμενοι. Για παράδειγμα, η επιδείνωση των κλιματικών συνθηκών μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των ιατρικών κινδύνων, ιδίως στην ανάπτυξη νέων ασθενειών ή στην αύξηση της συχνότητας των ήδη υπαρχουσών ασθενειών», δήλωσε στο CNBC Travel η Noriko Takasaki, διευθύντρια ασφαλείας της International SOS.

#ταξίδια #ΕΠΙΒΑΤΕΣ #ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ_ΧΩΡΕΣ #ΑΣΦΑΛΕΙΑ #ταξιδιωτικοί_προορισμοί
Keywords
Αναζητήσεις
oi-asfalesteres-kaipio-epikindynes-chores-gia-taxidia-to-2024.htm
Τυχαία Θέματα