Οι 15 πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας για το 2021

Εάν με αφορμή την πανδημία σκέφτεστε να κάνετε μία νέα αρχή στη ζωή σας και ψάχνετε για δουλειά, μια ανάλυση από το LinkedIn βάζει ψηλά τον πήχη και δίνει ορισμένες επιλογές που πιθανότατα δεν είχατε σκεφτεί. Απαριθμεί τις πιο περιζήτητες και παράλληλα προσοδοφόρες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Μπορείτε, όμως, ενδεχομένως να τις βρείτε και αλλού...

Καθώς

εκατομμύρια άνθρωποι αναζητούν εργασία εν μέσω της πανδημίας, με πολλούς ακόμα απολυμένους ή σε αναστολή εργασίας, το LinkedIn συνέταξε μια νέα έκθεση που αναφέρει 15 τομείς εργασίας που ανεβαίνουν.

Πρόκειται για θέσεις με μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης, που δημιουργεί διαρκώς νέες θέσεις και ζήτηση από έτος σε έτος.

Όπως σημειώνει το LinkedIn στην έκθεσή του, μερικές από αυτές τις θέσεις εργασίας είδαν περισσότερες ευκαιρίες πρόσληψης ως αποτέλεσμα της πανδημίας, όπως το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης και οι νοσοκόμες.

Ο Andrew Seaman, ανώτερος συντάκτης ειδήσεων στο LinkedIn, δήλωσε στο Business Insider πως η έκθεση δείχνει ότι από τώρα υπάρχουν ανοιχτές θέσεις εργασίας για άτομα με διαφορετικές εργασιακές προσδοκίες και υπόβαθρα, καθώς τα επαγγέλματα που είναι σε ζήτηση δεν βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη βιομηχανία, αλλά σε διάφορες και με διαφορετικές απαιτήσεις εκπαίδευσης ή δεξιοτήτων.

Καθώς κάθε μια από τις 15 νέες τάσεις εργασίας περιλαμβάνει διάφορες συγκεκριμένες θέσεις εργασίας, έχουμε συμπεριλάβει τους τρεις μεγαλύτερους τίτλους εργασίας από την έκθεση με σκοπό να κατανοήσουμε καλύτερα τα είδη των θέσεων εργασίας που εμπίπτουν σε αυτήν την ομάδα, καθώς και τον μέσο όρο των μισθών τους σύμφωνα με το LinkedIn.

Οι επαγγελματίες τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence practitioners) βγάζουν μεταξύ 124.000 και 150.000 $.

Οι τρεις μεγαλύτερες θέσεις εργασίας σε αυτή την κατηγορία είναι μηχανικοί μηχανικής μάθησης (machine learning engineers), ειδικοί τεχνητής νοημοσύνης και ερευνητές μηχανικής μάθησης.

Οι ειδικοί της επιστήμης δεδομένων (data science specialists) βγάζουν μεταξύ 100.000 και 130.000 $.

Επιστήμονες δεδομένων, ειδικοί επιστήμης δεδομένων και αναλυτές διαχείρισης δεδομένων. Οι τεχνολογικές θέσεις εργασίας γενικώς ανεβαίνουν σε ζήτηση.

"Υπάρχουν εταιρείες που βασίζονται στα δεδομένα όταν υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα", δήλωσε ο Seaman. «Πρέπει να καταλάβουν τι συμβαίνει και τι συμβαίνει γρήγορα, γι’αυτό και αυξάνεται η ανάγκη για άτομα που μπορούν να αναλύουν δεδομένα και να τα οργανώνουν».

Οι επαγγελματίες εμπειρίας χρηστών (user experience) αποφέρουν μεταξύ 80.000 και 103.000 $.

Σύμφωνα με το LinkedIn στην κατηγορία αυτοί εντάσσονται ειδικοί σχεδιασμού για την εμπειρία του χρήστη (user experience design specialists), σύμβουλοι σχεδιασμού προϊόντων και σχεδιαστές διασύνδεσης χρήστη (user interface design).

Οι ειδικοί ψυχικής υγείας βγάζουν μεταξύ 41.600 και 65.000 $.

Οι τρεις μεγαλύτερες θέσεις εργασίας σύμφωνα με το LinkedIn είναι θεραπευτές συμπεριφοράς, τεχνικοί ψυχικής υγείας και ψυχοθεραπευτές.

Οι εξειδικευμένοι μηχανικοί κερδίζουν μεταξύ 77.500 και 104.000 $.

Το LinkedIn κατηγοριοποιεί εδώ προγραμματιστές παιχνιδιών, ειδικούς μηχανικής λογισμικού (software engineering specialists) και μηχανικούς πελατών (customer engineer).

Οι επαγγελματικοί και προσωπικοί καθοδηγητές βγάζουν μεταξύ 44.300 $ και 50.000 $.

Είναι η νέα μόδα που θέλει καθηγητές ζωής, συντονιστές καριέρας και καθοδηγητές επιχειρήσεων.

Οι δημιουργοί ψηφιακού περιεχομένου βγάζουν μεταξύ 46.000 και 62.400 $.

Podcasters, bloggers και YouTubers έχουν πλέον τις ευκαιρίες τους.

Ο Seaman είπε ότι το LinkedIn έχει δει αυτήν την τάση απασχόλησης τα προηγούμενα χρόνια, αλλά καθώς περισσότεροι άνθρωποι μένουν στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη προοπτική ανάπτυξης.

"Νομίζω ότι το βλέπουμε τώρα, επειδή οι μάρκες αναγνωρίζουν πόσο πολύτιμοι είναι αυτοί οι δημιουργοί, οπότε τους φέρνουν περισσότερα και γίνονται μια βάσιμη επιχείρηση", δήλωσε ο Seaman.

Οι επαγγελματίες της εκπαίδευσης κερδίζουν μεταξύ 46.500 και 63.200 $.

Εργαζόμενοι που βοηθούν την νεολαία (youth workers), βοηθοί διδασκαλίας και σύμβουλοι εκπαίδευσης.

Οι νοσοκόμες βγάζουν μεταξύ 73.000 και 111.000 $.

Νοσηλευτές σχολείων, πιστοποιημένοι βοηθοί νοσηλευτικής και διευθυντές νοσηλευτικής. Ο κορονοϊός αναβαθμίζει αυτά τα επαγγέλματα.

Οι επαγγελματίες του ψηφιακού μάρκετινγκ βγάζουν μεταξύ 48.000 και 96.000 $.

Σύμφωνα με το LinkedIn στην κατηγορία αυτή εντάσσονται οι χάκερ ανάπτυξης (growth hackers), διαχειριστές κοινωνικών μέσων και ειδικοί βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (search engine optimization specialists).

Οι ειδικοί για την ανάπτυξη της διαφορετικότητας στο χώρο εργασίας βγάζουν μεταξύ 72.900 και 97.000 $.

Αναφερόμαστε σε diversity coordinators, μάνατζερ ενσωμάτωσης της διαφορετικότητας στον εργασιακό χώρο.

Το LinkedIn διαπίστωσε ότι η πρόσληψη για αυτήν την ομάδα θέσεων εργασίας αυξήθηκε κατά περισσότερο από 90% από έτος σε έτος.

Οι επαγγελματίες ανάπτυξης και πωλήσεων κερδίζουν μεταξύ 43.300 και 105.000 $.

Σύμβουλοι πωλήσεων, βοηθοί πωλήσεων και στρατηγικοί σύμβουλοι.

Το προσωπικό υποστήριξης της υγειονομικής περίθαλψης βγάζει μεταξύ 65.300 και 106.000 $.

Ειδικοί πρόσληψης, καθοδηγητές υγείας και τεχνικοί φαρμακείων.

Οι ειδικοί σε δάνεια και στεγαστικά δάνεια παίρνουν μεταξύ 43.700 $ και 60.000 $.

Συντονιστές δανείων, σύμβουλοι στεγαστικών δανείων και ασφαλιστές.

Οι επαγγελματίες στις πρώτες γραμμές του ηλεκτρονικού εμπορίου βγάζουν μεταξύ 42.000 και 56.000 $.

Οι τρεις μεγαλύτερες θέσεις εργασίας σύμφωνα με το LinkedIn είναι οι προσωπικοί αγοραστές, οι ειδικοί στην ολοκλήρωση παραγγελιών (fulfilment specialists) και οι οδηγοί παράδοσης.

Αυτές είναι οι εργασιακές τάσεις παγκοσμίως. Κινηθείτε ανάλογα με τις δεξιότητές σας και... καλή σταδιοδρομία.

θέσεις εργασίεςδουλειέςκόσμος2021
Keywords
Τυχαία Θέματα