Οι 10 καλύτερες ευρωπαϊκές χώρες για τους συνταξιούχους-4η η Ελλάδα

Ανάμεσα στις δέκα καλύτερες χώρες στην Ευρώπη για να ζήσει ένας συνταξιούχος και μάλιστα σε υψηλή θέση κατατάσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση «Moving to Spain».

Συγκεκριμένα, η χώρα μας πλασάρεται 4η, πίσω μόνο από την Πορτογαλία που βρίσκεται στην κορυφή και τις Ισπανία και Ιταλία που μοιράζονται τη δεύτερη θέση.

Για να καταλήξει στα συμπεράσματά της, η έκθεση αξιολόγησε την κάθε χώρα με βάσει τα εξής κριτήρια:

-πληθυσμό

- προσδόκιμο ζωής

- κόστος ζωής

- τιμές των

κατοικιών

- βίζες

- ασφάλεια

- παραλίες

- υγειονομική περίθαλψη.

Η Πορτογαλία συγκέντρωσε βαθμολογία… συνταξιοδότησης 7,83/10.

Όπως αναφέρει η έκθεση η… νικήτρια είναι μια ασφαλής χώρα, με υψηλό ποσοστό του πληθυσμού της ηλικίας 65 ετών και άνω. Προσφέρει άφθονη ηλιοφάνεια, παραλίες καλής ποιότητας, καθώς και αρκετά χαμηλό κόστος ζωής. Ένα από τα πολλά πράγματα για τα οποία φημίζεται η Πορτογαλία είναι το κρασί και το λιμάνι της. Τα θεαματικά γήπεδα γκολφ και το υπέροχο τοπίο συμπληρώνουν το πλήρες πακέτο.

Με βάση, λοιπόν, τα κριτήρια της έκθεσης, οι δέκα καλύτερες χώρες στην Ευρώπη για να περάσει κανείς τα χρόνια του ως συνταξιούχος είναι:

Πορτογαλία

Ισπανία και Ιταλία (ισοπαλία)

Ισπανία και Ιταλία (ισοπαλία)

Ελλάδα

Βουλγαρία

Γαλλία

Σλοβενία

Κροατία

Μάλτα

Ιρλανδία

Η Ελλάδα βρίσκεται ψηλά σε αρκετές από τις επιμέρους κατηγορίες, καθώς, για παράδειγμα, είναι δεύτερη όσον αφορά τις παραλίες που έχουν πάρει Γαλάζια Σημαία (641, με μόνο την Ισπανία να την ξεπερνά με 731), ενώ μετά τη Μάλτα είναι η χώρα με τις περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας τον χρόνο (2.665 ώρες έναντι 2.993).

συνταξιούχοιΕΛΛΑΔΑΕυρώπηΠορτογαλία
Keywords
Αναζητήσεις
oi-10-kalyteres-evropaikes-chores-gia-tous-syntaxiouchous-4i-i-ellada.htm
Τυχαία Θέματα
-4η, Ελλάδα,-4i, ellada