Ο «τσακωμός» Φον ντερ Λάιεν- Μισέλ... πληγώνει την ΕΕ

To ρήγμα μεταξύ των δύο κορυφαίων αξιωματούχων της ΕΕ γίνεται όλο και πιο προβληματικό για το μπλοκ.

Η διαμάχη της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του επικεφαλής του Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ παρεμποδίζει την αποτελεσματικότητα της ΕΕ, η οποία σε κρίσιμες στιγμές δεν μπορεί να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο μέτωπο σε κορυφαία ζητήματα.

Στην Ουκρανία, το Ισραήλ, στο εμπόριο, στις σχέσεις με τις ΗΠΑ και την Κίνα. Είναι παντού δυσλειτουργική.

Στη

Μέση Ανατολή, η αντίδραση για τη διπλωματία της φον ντερ Λάιεν είναι αντανάκλαση των βαθιών διχάσεων μεταξύ των κρατών μελών σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης της σύγκρουσης. Το μπλοκ έχει εργαστεί για να ενοποιήσει το μήνυμά του, αλλά η διαμάχη με τον Μισέλ-φον ντερ Λάιεν δεν έχει τελειώσει και δημιουργεί ανισορροπίες.

Κερασάκι στην τούρτα το γεγονός ότι η Φον ντερ Λάιεν φιλοξενεί σήμερα μια μεγάλη σύνοδο για την Global Gateway, στην οποία, σύμφωνα δεν προσκάλεσε καν τον Σαρλ Μισέλ.

Το ρήγμα είναι πια κωμικοτραγικό και φυσικά η ΕΕ πληγώνεται βαθιά από του εγωισμούς της προέδρου της Κομισιόν και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου.

Η θητεία τους λήγει μετά το καλοκαίρι του 2024 και λογικά το πρόβλημα θα λυθεί, αλλά μέχρι τότε θα έχει χαθεί πολύτιμός χρόνος. Ημερολογιακά μιλάμε για σχεδόν ένα έτος, καθώς οι θητείες ολοκληρώνονται τον Νοέμβριο.

Φον ντερ ΛάιενΜισέλΕΕ
Keywords
Αναζητήσεις
o-tsakomos-fon-nter-laien--misel-pligonei-tin-ee.htm
Τυχαία Θέματα