Ο Τραμπ δήλωσε αθώος- Του απαγγέλθηκαν 34 κατηγορίες

22:28 4/4/2023 - Πηγή: Reporter

Αθώος δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ ενώπιον του δικαστηρίου του Μανχάταν, αφού άκουσε τις 34 κατηγορίες εναντίον του.

Οι κακουργηματικές κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν περί παραποίησης επαγγελματικών εγγράφων προκύπτουν από μια έρευνα για τον χρηματισμό της Στόρμι Ντάνιελς κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του 2016.

Πριν μπει στην αίθουσα του δικαστηρίου, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έκανε δήλωση, κάτι που περίμεναν εξάλλου οι περισσότεροι.

Το κατηγορητήριο που συντάχθηκε την

περασμένη εβδομάδα από μεγάλο δικαστήριο κατά του Τραμπ αποσφραγίστηκε, σύμφωνα με μια πηγή του CNN.

Με τη λήξη της δίκης, ο Τραμπ έφυγε από το δικαστικό μέγαρο και η αυτοκινητοπομπή του άρχισε να απομακρύνεται από το σημείο. Δεν έκανε καμία δήλωση, αποχωρώντας από το δικαστήριο.

Νωρίτερα, προτού εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή Χουάν Μέρτσαν, ο Τραμπ συνελήφθη στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ.

Του πήραν αποτυπώματα, αλλά δεν τον φωτογράφισαν, ούτε του πέρασαν χειροπέδες, σύμφωνα με ανάρτηση ρεπόρτερ της εφημερίδας New York Times στο Twitter.

Ο Τραμπ αφέθηκε ελεύθερος χωρίς εγγύηση, ενώ έγινε κι επίσημα ο πρώτος πρώην πρόεδρος που αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις.

Βαρύ το κατηγορητήριο

Ο Τραμπ κατηγορείται ότι απέκρυψε πληρωμές σε δύο γυναίκες, όχι μόνο στην Στόρμι Ντάνιελς αλλά και σε μία ακόμα για να εξασφαλίσει τη σιωπή τους.

Ακόμα κατηγορείται ότι έδωσε και 30.000 δολάρια σε έναν πρώην πορτιέρη που εργαζόταν στον Πύργο του στη Νέα Υόρκη γιατί ισχυριζόταν ότι ο Τραμπ έχει ένα ακόμα παιδί εκτός γάμου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο προσπάθησε να κάνει μία συνωμοσία για να καλύψει την εγκληματική του δραστηριότητα αλλά και να υπονομεύσει την ακεραιότητα των εκλογών του 2016.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις 34 κατηγορίες.

Ο Τραμπ θα εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο τον Δεκέμβριο και η δίκη ενδέχεται να αρχίσει τον Ιανουάριο του 2024.

Ντόναλντ Τραμππρόεδρος ΗΠΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα